IT

Novo iz HP: HP ProBook inspirisani minimalizmom

Kompanija HP predstavila je novi brend pristupačnih prenosivih računara, koji se iz velike ponude sličnih rešenja izdvajaju po kombinaciji poslovne funkcionalnosti i elegantnog dizajna.

HP ProBook serija se pridružuje nagrađivanoj HP EliteBook seriji čime je kompanija napravila najsvestraniju ponudu poslovnih prenosivih računara na tržištu. Dizajn nove HP ProBook serije inspirisan je minimalizmom – kućište računara predstavlja kombinaciju mat i sjajnih površina, a karakteriše ga nedostatak nepotrebnih detalja, odnosno prefinjen i „čist“ izgled.

„Izvanrednu HP ProBook s-seriju odlikuje izuzetan dizajn i agresivna cenovna politika, što će privući korisnike iz segmenta malih i srednjih preduzeća“, rekao je Šarl Sniman, potpredsednik HP-ove grupe za personalne sisteme u EMEA regionu. „Međutim, dobar izgled ili niska cena nisu jedino što odlikuje te računare. HP ProBook nudi pravi odnos funkcija i profesionalnih inovacija, što omogućava izuzetno korisničko iskustvo.“

Standardna serija („s“ serija) novih HP ProBook modela zasniva se na tehnologiji izrade koja ne koristi živu, a odlikuju je široki ekrani visoke definicije (HD), dijagonale 15,6 i 17,3 inča sa LED pozadinskim osvetljenjem.

Pojedini HP ProBook modeli koriste najnovije načine bežičnog povezivanja pomoću rešenja HP Mobile Broadband. Ugrađena tehnologija Gobi firme Qualcomm omogućava da HP prenosivi računari preko jednog modula, HP un2400, podržavaju povezivanje sa više mobilnih širokopojasnih mrežnih tehnologija i mobilnih operatora. To povećava mogućnosti rada u romingu i daje veći izbor i fleksibilnost u biranju mobilnog ISP paketa.

Računari iz standardne serije HP ProBook napravljeni su tako da se mogu lako reciklirati, čime se smanjuje uticaj na životno okruženje. Osim toga, štetne supstance se redukuju ili potpuno uklanjaju uz korišćenje manje resursa i uz manju potrošnju energije.

Očekivane maloprodajne cene kreću se od 380 evra (bez PDV-a). U Srbiji će nova s-serija biti dostupna krajem juna. Merlo crvena boja dostupna je samo na modelu 4510s i trebalo bi da se pojavi u avgustu. HP USB 2.0 doking stanica je već dostupna po ceni od 94 evra (bez PDV-a).

(Danas / Com_Medi@)

Leave a Reply