IT

HP u vrhu na nekoliko tržišta strateškog softvera

Kompanija HP svrstana je u „kvadrant vodećih“ prema izveštajima Magic Quadrant analitičke kuće Gartner Inc.

Kompanija Gartner svrstala je HP u tzv. kvadrant vodećih u izveštajima o korelaciji i analizi IT događanja, upravljanju konfiguracijom životnog ciklusa računara, te grupama tehnologija za upravljanje integrisanim sistemom usmerenim na uslugu (Service Oriented Architecture – SOA).

Prema Gartneru vodeći isporučitelji opreme su oni koji u današnje vreme dobro posluju, imaju jasnu viziju smera u kojem se kreće tržište, te aktivno izgrađuju vlastite mogućnosti kako bi održali vodeće pozicije na tržištu.

Korelacija i analiza IT događaja

Rešenje HP Operations Center, deo HP-ovog rešenja za upravljanje poslovnim uslugama HP Business Service Management, u kvadrant vodećih smešteno je unutar kategorije korelacije i analize IT događaja.

HP Operations Center pomaže IT osoblju da razume na koji način problemi sa infrastrukturom i serverima utiču na poslovanje. Pomenuto rešenje koristi više od 11.000 korisnika, a prodaje ga više od 600 partnera širom sveta.

Prema Gartnerovoj definiciji, proizvodi za korelaciju i analizu IT događaja pomažu „osoblju zaduženom za IT poslove da se  boresa gomilom događaja koji stižu iz IT infrastrukture, i to uklanjajući dvostruke signale za isti događaj, filtrirajući ih prema operativnim ili poslovnim prioritetima te analizirajući događaje kako bi utvrdili uzroke problema.“

Upravljanje konfiguracijom životnoga ciklusa računala

Softversko rešenje HP Client Automation, deo je HP-ovog rešenja za automatizaciju poslovnih usluga i smešteno je u kvadrant vodećih unutar kategorije upravljanja konfiguracijom životnog ciklusa računara. Softver HP Client Automation omogućuje automatizovano upravljanje klijentskim uređajima (stoni i prenosni računari) te pripadajućim uticajima na servere i infrastrukturu data centara.

Prema Gartneru „ se proizvodi na tržištu za upravljanje konfiguracijom životnoga ciklusa računara koriste za smanjivanje ukupnog troška upravljanja klijent sistemima smanjenje rizika koje isti predstavljaju za sigurnost poslovanja – sprječavanjem pojave štetnoga softvera (malwarea) – te usklađenošću s regulativom (interne i zakonske smjernice)… U složenim i brzorastućim okruženjima, koje karakteriše kvalitetno upravljanje, automatizacija omogućava značajno smanjenje troškova te efikasnost koji se ne mogu postići manuelnim operacijama.“

Skup tehnologija za upravljanje integriranim ustrojem usmjerenim na uslugu (SOA-om)

Prema Gartnerovoj proceni tržišta tehnologija za upravljanje integrisanim SOA, kompanija HP smještena je u kvadrant vodećih. Prema Gartneru, „upravljati SOA-om zapravo znači osigurati i potvrditi da sredstva i artefakti unutar arhitekture funkcionišu u skladu saočekivanjima i održavaju zahtijevanu razinu kvalitete.”

Rešenje HP SOA Systinet pomaže bržem usvajanju SOA-e i smanjenju rizika zahvaljujući širokom spektru upravljačkih mogućnosti. Kao „registarski  sistem SOA“ za preduzeća, spomenuto rešenje pruža temelj za preglednost SOA okruženja, kontrolu nad njime i poverenje u njega.

Sa naglaskom na upravljanje SOA-om te kvalitetom i vođenje SOA-e, HP-ovo rešenje za optimizaciju poslovnih tehnologija za SOA proizvode i usluge pomaže organizacijama planirati, ispitivati, pokretati, voditi i upravljati inicijativama o SOA-i.

HP je odlučan u nameri da isporuči najbolji softver u IT sektoru kako bi našim korisnicima pomogao da izvuku maksimalne vrednosti iz svojih IT ulaganja“, kaže Ben Horowitz, potpredsednik i generalni direktor poslovne jedinice Business Technology Optimization proizvoda unutar Software HP. „Biti pozicioniran u Gartnerovom kvadrantu vodećih na ovim ključnim tržištima izniman je dokaz naše neiscrpne predanosti korisniku.“
Više informacija o HP-ovoj softverskoj ponudi možete pronaći na internetskoj stranici www.hp.com/go/software.

Leave a Reply