IT · Relax · Zanimljivosti

HP za pobednike prvog konkursa časopisa National Geographic

Kompanija Hewlett-Packard d.o.o. nagradila je pobednike prvog konkursa časopisa National Geographic Junior za mlade ljubitelje fotografije na teme svet životinja, čudo prirode i portret.

Na otvaranju izložbe najboljih fotografija sa ovog konkursa, marketing menadžer grupa za grafiku i štampu i personalne sisteme kompanije Hewlett-Packard, Vesna Rakić, uručila je najboljim učesnicima konkursa vredne nagrade. Prvo troje iz svake kategorije HP je nagradio štampačem i digitalnim fotoaparatom, a ostale učesnike štampanjem njihovih fotografija.

Tom prilikom, Vesna Rakić je izjavila: “Veoma mi je drago što je HP bio pokrovitelj ovog konkursa, ne samo zbog toga što se HP od svog osnivanja ponaša i posluje kao društveno odgovorna kompanija, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou, već prvenstveno zbog činjenice što smo mogli da podržimo i pomognemo kreativnost i maštu najmlađih. Činjenica da je fotografija Moja sestra Anđela”, jedanaestogodišnjeg Luke Petrovića iz Beograda osvojila drugu nagradu na Međunarodnom konkursu u Vašingtonu doprinosi promovisanju Srbije u svetu na najbolji mogući način“.

Izabrane fotografije sa prvog juniorovog konkursa će biti izložene u pozorištu “Atelje 212″, do ponedeljka, 12. novembra 2007, gde će se u 18h održati dobrotvorna aukcija fotografija. Sva sredstva koja se tom prilikom prikupe, iskoristiće se za kupovinu monitora za praćenje vitalnih funkcija koji je neophodan Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije.

Luka Petrović – Moja sestra Anđela

Luka Petrović Beograd

Brana Pantalić – Cikada

Brana Pantelić

Sergej Stefanović – Pod bagremima

Sergej Stefanović

Leave a Reply