IT

Hrvatski Telekom prestavio tCloud računar

Hrvatski Telekom (HT) predstavio je na konferenciji za novinare uslugu tCloud računar koji korisnicima omogućuje korišćenje virtualne informatičke infrastrukture odnosno najam virtualnog računara od HT-a te nabavku, isporuku i održavanje popratnog hardvera.

Usluga je namenjena poslovnim korisnicima, posebno malim i srednjim preduzećima, koji njenim korišćenjem mogu uštedeti i do 80 posto investicija u IT opremu jer ne moraju kupovati računare, servere i licence niti trošiti na održavanje, što za njih čini HT.

Pristup usluzi moguć je putem interneta, bez obzira na pružatelja usluga, a korisnici je mogu samostalno da administriraju kroz administratorski i korisnički portal, dok kroz popratnu poduslugu tCloud Store mogu birati koje aplikacijama žele da koristie na svom virtuelnom računaru, te ih plaćaju posle korišćenja.

Korisnicima je do 31. avgusta 2011. godine na raspolaganju i probna ponuda gde potpuno besplatno mogu da isprobaju sve prednosti koje im tCloud Računalo usluga donosi bez plaćanja prve dve mesečne naknade.

Leave a Reply