IT

HTC NEXSUS 9 tablet

HTC je dansa i zvanično najavio lansiranje prvog tablet računara na tržištu baziranog na Android™ Lollipop sistemu, model HTC Nexus 9.

Plod bliske saradnje HTC-a i Google-a, Nexus 9 spaja najmodernije iz bogatog HTC-ovog tehnološkog i inovacijskog nasleđa, sa ekspertizom kompanije Google u razvoju intuitivnog softvera.

Najbolji u preciznom dizajnu i performansama

nexus-9-3

U kućištu sa okvirom od brušenog aluminijuma koji neprimetno povezuje ekran sa praktičnom „soft-grip“ poleđinom uređaja[1], Nexus 9 je podjednako elegantan i uglađen, što praktično demonstrira HTC-ovu stručnost u preciznoj izradi. Tablet ima ugađen ekran dijagonale 8,9 inča sa odnosom stranica 4:3, dovoljno veliki i pregledan za sve zadatke, a opet, dovoljno malen da se komotno drži u jednoj ruci. Mase od samo 436g[2], lagan je i lako se prenosi.

Ovaj, jednostavan za upotrebu a snažan tablet, pokreće 64-bitni dvojezgarni procesor Nvidia® Tegra® K1 koji omogućuje lako i brzo prebacivanje između zadataka, dok grafički procesor (GPU) Keppler kompaktnoj formi uređaja donosi performanse i grafiku u klasi desktop računara.

nexus-9-1

Prednja kamera rezolucije 1,6 i zadnja kamera od 8 megapiksela omogućuju da se ključni momenti svakodnevice verodostojno zabeleže, dok 2K ekranska rezolucija Nexus 9 modela (2048×1536) obezbeđuje oštre detalje i žive boje pri pregledanju fotografija, pretraživanju internet lokacija ili gledanju videozapisa. Dvostruki zvučnici sa prednje strane uređaja imaju namensko pametno pojačalo i profil HTC BoomSound™, što obezbeđuje stereo zvuk sa prednje strane uređaja – savršeno za ljubitelje muzike i igara.

Prvi tablet na svetu koji pokreće Android™ Lollipop[3]

Osmišljen da postigne maksimum sa najnovijim operativnim sistemom Android™ Lollipop, Nexus 9 dolazi sa mogućnostima za udoban istovremen paralelni rad, dok u isto vreme obezbeđuje visok novi personalizacije i bezbednosti preko niza funkcija za bezbedno prijavljivanje na sistem. Produžena autonomija baterije znači da više svog vremena možete da provedete  u zabavi, a manje u punjenju baterija.

„Nexus 9 je odličan primer šta se može postići kada dve kompanije koje dele strast za inovativnom tehnologijom, odluče da stvore proizvod koji u srži procesa projektovanja i dizajna ima korisničko iskustvo ,” rekao je Piter Ču, izvršni direktor kompanije HTC. „HTC-ov dizajn bez premca u spoju sa najnovijim softverskim rešenjima čini vrhunski tablet računar, spolja i iznutra. Oduševljeni smo što ovaj proizvod donosimo na tržište.”

nexus-9-2

Dostupnost

Nexus 9 se isporučuje u tri modela: 16GB, 32GB i 32GB LTE. Od 17. oktobra biće dostupan u pretprodaji širom sveta preko  Google Play™ prodavnice.

 

Leave a Reply