IT

Huawei i ComTrade zajednički na tržištu Srbije

“Huawei Demo Truck”, koji je svoju posetu Beogradu započeo 12. i 13. juna ispred Belexpocentra, dan kasnije, 14. juna, stigao je u “ComTrade” tehnološki centar. U unutrašnjosti ovog inovativnog kamiona posetioci su mogli da prate demonstraciju informatičkih i telekomunikacionih infrastruktura prvenstveno namenjenim malim, srednjim i velikim preduzećima i poslovnim sistemima, saopštila je kompanija “ComTrade”.

Rešenja “Huawei” kompanije predstavljena su u okviru pet segmenata: klaud računarstvo – koji omogućavaju stvaranje privatnih sistema za onlajn skladištenje datoteka sa visokim stepenom sigurnosti, “telepresence” – sistem koji kreira mogućnost komunikacije licem u lice kojom se ljudi iz različitih kancelarija i gradova širom sveta sastaju u virtuelnom prostoru koristeći moć mreže, objedinjeni sistem interaktivne komunikacije, rešenja namenjena mrežnoj infrastrukturi, pre svega namenjena državnim sistemima, a predstavljena su i specifična rešenja za vertikalne industrije.

Kompanija “Huawei” je u saradnji sa “ComTrade” grupom uspešno završila projekat mrežne infrastrukture za Ministarstvo zdravlja.

Kako je saopštio “ComTrade”, ova poseta ima višestruki značaj, pošto je “Huawei” jedna od najznačajnijih kompanija na polju cloud computinga, video komunikacije i “zelenih” data centara.

– “ComTrade” je jedini regionalni partner koji je u sopstvenoj organizaciji učestvovao u promociji “Huawei Demo Truck” ture, što jasno ukazuje na ugled koji najveća regionalna IT kompanija uživa u očima globalnih partnera. Kako saradnja sa sistemskim integratorima i plasman rešenja za javni sektor i privredu spadaju u prioritete za “Huawei” u Srbiji, logično je očekivati da će saradnja ostvarena u toku ove posete ubuduće rezultirati proširenjem zajedničkog nastupa na lokalnom tržištu – navedeno je u saopštenju.

Leave a Reply