IT

Hypo VISA Electron čip kartice

Hypo Alpe-Adria-Bank Beograd počinje da izdaje VISA Electron čip karticu, namenjenu fizičkim licima za plaćanje robe i usluga, kao i podizanje gotovine na bankomatima. Hypo VISA Electron čip & PIN kartica jedinstvena je po tome što obezbeđuje najviši nivo sigurnosti korišćenja u svakom trenutku i na svakom mestu.

Najznačajnija prednost nove Visa Electron kartice Hypo Alpe-Adria-Bank Beograd u odnosu na kartice koje imaju magnetnu traku, kako se navodi u saopšenju banke, je čip, odnosno silikonski mikroprocesor, integrisan u karticu, koji pruža visok nivo zaštite informacija i tako smanjuje njihovu zloupotrebu. Zahvaljujući primeni savremene tehnologije, podaci vezani za karticu su zaštićeni i time je onemogućeno njihovo kopiranje.

Jednostavan i bezbedan pristup novcu omogućen je na svim bankomatima i isplatnim mestima u zemlji i inostranstvu, koja imaju oznaku VISA Electron/Plus, a posebnu pogodnost predstavlja podizanje gotovine bez naknade na bankomatima banaka iz Hypo grupe u Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Crnoj Gori, pa je idealna za sve one koji nameravaju da putuju u neku od ovih država.

Jedina razlika u odnosu na dosadašnji način korišćenja VISA Electron kartica je u tome što je na svim prodajnim mestima opremljenim čip kompatibilnim POS terminalima obavezno korišćenje PIN (ličnog identifikacionog broja) umesto potpisa, što osim veće sigurnosti doprinosi i znatno bržem plaćanju.

One thought on “Hypo VISA Electron čip kartice

Leave a Reply