IT

IBM napreduje u borbi protiv sajber pretnji sa novim sveobuhvatnim rešenjem za zaštitu

KompanijaIBM je danas predstavila sveobuhvatno novo bezbednosno rešenje i servise koji organizacijama pomažu u zaštiti ključnih podataka u vremenu koje karakteriše stalno povećanje pretnji, zero day napada i proboja bezbednosti, što za posledicu ima ogromne troškove  za kompanije. Kompanija IBM može pomoći kompanijama da zaustave napadače koji koriste slabosti u njihovim sistemima.

Sudeći po dva istraživanja koja je naručila kompanija IBM i koja je predstavio Institut Ponemon, cena proboja poverljivih informacija uvećala se za 15 odsto i sada u proseku iznosi 3,5 miliona dolara. Istraživanje je otkrilo da većina kompanija smatra targetirane napade najvećom pretnjom, što brend kapital kompanije košta oko 9,4 miliona dolara.

 

ibm mainframe
Predstavljanje IBM Threat Protection System sistema i programa Critical Data Protection Program, rezultat je dve godine značajnih investicija u organski razvoj, ali i preuzimanja firmi kao što su K1 Labs, Trusteer, Guardium, unca Labs, Watchfire, Fiberlink/MaaS360 i drugih. Od formiranja jedinice koja se specijalizovano bavi sajber bezbednošću, krajem 2011, IBM je postao jedan od najznačajnijih igrača u oblasti bezbednosti kompanija i kroz šest uzastopnih kvartala zabeležio je dvocifreni rast. Prema podacima IDC Softvare Tracker, IBM je značajno nadmašio razvoj celokupnog tržišta bezbednosnog softvera i preselio se sa četvrte pozicije  najvećeg prodavca bezbednosnih rešenja na 3. mesto tokom 2013. godine .

IBM Threat Protection System može sprečiti napade i pre nego što nastane šteta
Threat Protection System kompanije IBM prevazilazi uobičajene metode zaštite zasnovane na potpisu ili firewall zaštiti, kako bi omogućio potpunu zaštitu. Ovaj sistem zaštite obuhvata i vrhunsku end-to-end arhitekturu i analitiku koja pomaže orgnizacijama da stalno sprečavaju, detektuju i odgovaraju na stalne i sofisticirane sajber napade eliminišući, u nekim slučajevima, samu pretnju i pre nego što napravi štetu.
–        U cilju prevencije, IBM je predstavio novo Trusteer Apex rešenje za blokiranje malvera na endpoint uređajima, značajno unapređujući IBM Network Protection system za efikasno karantiranje napada i novu integraciju sa ključnim sandbox kapacitetima partnerske mreže.

–        U cilju detekcije, IBM je unapredio QRadar Security Intelligence platformu novim mogućnostima omogućavajući kompanijama da detektuju napade na novom nivou i aktivno blokiraju exploit fajlove desnim klikom.
–        U cilju odgovora na pretnju, IBM je predstavio IBM Security QRadar Incident Forensics. IBM nastavlja da širi globalnu mrežu za hitno reagovanje.

“Tradicionalne metode prevencije često nisu imale uspeha, ostavljajući mnoge da veruju da je otkrivanje slabosti jedini ispravni metod. Jednostavno otkrivanje slabosti sistema ne štiti organizaciju od sajber napada”, rekao je Brendan Hannigan , generalni direktor IBM Security Systems . “Saznanje da vaša vrata nisu zaključana neće sprečiti nekoga od namere da dođe i uzme vaše podatke. Morate biti u stanju da sprečite eksploataciju kako poznatih tako i nepoznatih slabosti sistema i pre nego što iskoriste vaše najvažnije podatke.”

IBM Security Services brinu o najvažnijoj imovini kompanije i štite njen brend

Novi program za zaštitu podataka, Critical Data Protection Program pomaže očuvanje ključnih podataka organizacije, koji su obično i njena “najvrednija imovina”. Uspeh preduzeća je često zasnovan na manje od dva odsto sveukupnih podataka u posedu, što ima veliki uticaj na reputaciju brenda, tržišnu vrednost i rast poslovanja .

Novi bezbednosni konsalting servis se zasniva na jedinstvenom modelu bezbednosti podataka kompanije IBM Data Centric Security Model, omogućavajući kompaniji IBM da zaštiti najosetljivije ili informacije ključne za poslovanje jedne organizacije koristeći sredstva kao Guardium , StoredIK i IBM Research.

Uprkos značaju i vrednosti kritičnih podataka preduzeća, mnoge organizacije nisu svesne šta su im najvrednije informacije , gde borave, ko ima pristup njima i kako ih zaštititi, što otežava da se one prate i adekvatno štite. U više od 95 odsto slučajeva potrebno je više dana da bi se uopšte uočio gubitak podataka, a nedelja ili više u više od 90 odsto slučajeva , i upravo to vreme može imati katastrofalni uticaj na poslovanje.

 

Novi program zaštite podataka kompanije IBM nudi iterativan multi- fazni pristup definisanju obezbeđenja i nadzora punog životnog ciklusa ključnih podataka da bi se zaštitila profitabilnost, konkurentska pozicija i ugled kompanije.

 

Širom sveta , IBM ima više od 6.000 istraživača, programera i specijalizovanih stručnjaka koji rade sa klijentima na bezbednosnim inicijativama. IBM je opredelio velike resurse i analitičare pretnji na ključnim lokacijama širom sveta – koji se nalaze u IBM bezbednosnim operativnim centrima, Security Solution Development laboratorijama i bezbednosno-istraživačkim centrima – kako bi pomogli klijentima u borbi protiv naprednih pretnji. Dok su ovi centri umreženi u radu, fizička blizina klijentima će pomoći timovima da brže reaguje kada postoji napad. Novi posvećeni Advanced Persistent Threat i Critical Data timovi će biti smešteni u sedam laboratorija širom Severne Amerike , Latinske Amerike , Evrope , Azije i Australije .

Leave a Reply