IT

IBM povećao dobit u drugom tromesečju za 22 posto

Američki tehnološki div IBM objavio je da je u drugom tromesečju ostvario dobit u visini od 2,77 milijardi dolara, što predstavlja povećanje na godišnjem nivou od 22 posto, ostvarenu zahvaljujući snažnom globalnom rastu prihoda od prodaje usluga, hardvera i softvera

Prihodi IBM-a su u drugom tromesečju porasli 13 posto, na 26,8 milijardi dolara, a sedam posto toga rasta ostvareno je kao posledica rekordno niske vrednosti američkog dolara.

“IBM je zabeležio izvrsno tromesečje i izvrsnu prvu polovinu 2008. Ti rezultati pokazuju da je IBM sposoban da opstane i na tržištima u razvoju, kao i na onim razvijenima”, naglašava Samuel J. Palmisano, predsednik i izvršni direktor IBM-a.

Iz geografske perspektive, prihodi u Severnoj i Južnoj Americi porasli su za osam posto, na 10,9 milijardi dolara, dok su prihodi u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi iznosili 9,8 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 20 posto. Prihodi u azijsko-pacifičkoj regiji povećani su za 16 posto, na 5,3 milijardi dolara.

Leave a Reply