IT

ICM Electronics: Domaća pamet učestvuje sa više od 50 odsto u proizvodnji robota

Iz fabrike za projektovanje i izradu robotskih linija ICM Electronics u Platičevu, na domaće i strano tržište, za samo godinu dana, plasirano je jedanaest robotskih sistema raznih namena, a upravo se rade tri sistema za kontrolu kvaliteta za libijsku fabriku duvana Philip Morris.

Vlasnik ICM Electronicsa Dragan Mićić kaže da u proizvodnji robota “domaća pamet” učestvuje sa više od 50 odsto, kao i da su se robotski sistemi koji su do sada instalirani u pojedinim firmama pokazali kao veoma dobri. “Moramo da pratimo razvoj u ovoj oblasti. Naši sistemi za paletiranje opekarskih proizvoda uspešno rade u ciglanama u Landovici kod Prizrena, u Udarniku iz Inđije, uradili smo kompletnu automatizaciju fabrike opekarskih proizvoda u Tomsku, u Sibiru, proizveli smo robotsku ćeliju za zavarivanje brava od inoksa, koja veoma dobro funkcioniše u Kompaniji Stublina iz Stojnika, naš robot radi i u Metalcu iz Gornjeg Milanovca…“, ističe vlasnik.

Da je fabrika ICM electronics u samom vrhu u robotizaciji i izradi robotskih sistema, potvrđuje i činjenica da je ona jedan od nosilaca projekta za razvoj nove bežične tehnologije koja će se koristiti u automatizaciji pogona u budućnosti.

Ovaj projekat radi fabrika u saradnji sa Akademijom nauka iz Austrije, koja je koordinator projekta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije. U ovom projektu koji će trajati tri godine učestvuju još tri institucije – Univerzitet Katanje iz Italije, Univerzitet za primenjene nauke i Institut za automatiku i komunikacije iz Nemačke, te firme iz ove oblasti iz Austrije, Italije, Francuske, Nemačke i Švedske. (Novosti)

Leave a Reply