Događaji · IT

ICM Electronics nagrađuje najboljeg studenta

Na današnjoj Svetosavskoj svečanosti u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dekan prof. dr Ilija Ćosić i Dragan Mićić, direktor ICM Electronicsa uručili su nagradu Lajošu Martinoviću, najboljem studentu Mehatronike Fakulteta Tehničkih nauka.

– Drago mi je da je Lajoš Martinović dobio nagradu, jer ju je po svim rezultatima koje je pokazivao tokom školovanja potpuno zaslužio, istakao je prof. dr Branislav Borovac, šef katedre za Mehatroniku. Mehatronika je nova nauka i bez novih kadrova koje pruža naš Faklutet ne može se napredovati. ICM Electronics kao lider u ovoj oblasti zapošljava naše najbolje studente i mi smo ponosni zbog toga.

Pored ovog sponzorstva, novosadska kompanija ICM Eletronics, domaći lider u oblasti robotizacije i automatizacije proizvodnih procesa, omogućava i praksu za najbolje studente i mlade talente iz ove oblasti, čime ističe značaj praktičnog rada za studente. Na praksi u ICM-u je Marko Balaban, student II godine Mehatronike na FTN, sa prosekom ocena 10.

– Jedan od problema sa studentima koji završe fakultet je nedostatak praktičnog znanja koji pomaže u napredovanju na radnom mestu. Uz praksu, studenti će moći da unaprede svoje znanje kroz stečeno iskustvo. Imaće šansu za rad sa našim inžinjerima, ali i za rad na konkretnim projektima, po čemu će biti u velikoj prednosti u odnosu na svoje vršnjake, naglasio je Dragan Mićić, direktor ICM-a.

Iz kompanije ICM Electronics je za 27. februar najavljeno svečano otvaranje prve srpske fabrike za proizvodnju i montiranje robotskih linija u Platičevu, što predstavlja rezultat dugogodišnjeg razvoja ove kompanije koja sarađuje sa najpoznatijim svetskim proizvođačima u oblasti industrijske elektronike i robotike.

Leave a Reply