Categories
Događaji IT

ICM Electronics najavljuje Dan otvorenih vrata

U petak, 3. aprila, ICM Electronics za studente Katedre za materijale i tehnologiju spajanja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, organizuje Dan otvorenih vrata, u novootvorenoj fabrici robotskih linija u Platičevu, sa početkom u 10h.

Učesnici su, pored ICM-ovog projektnog tima, profesor dr Bela Sabo i profesor dr Jovica Dakić, sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, i studenti završnih godina katedre za mateijale i tehnologiju spajanja.

Šef Katedre za materijale i tehnologiju spajanja prof. dr Bela Sabo, šefom katedre tim povodom je izjavio:

– Drago mi je da će studenti videti u praksi primenu robota u industriji. To je najbolji način saradnje fakulteta i privrede. ICM Electronics je i ranije imao ovakve aktivnosti, ali sa drugom katedrom – Katedrom Mehatronike. Zahvaljujući rukovodstvu ICM-a naši studenti će moći da pokažu i provere svoja znanja u kontrolisanju robotskih ćelija.

Dan otvorenih vrata će biti organizovan iz dva dela. U prvom delu dana, studenti će biti u mogućnosti da vide različite aplikacije robotskog zavarivanja, koje će pripremiti inžinjeri ICM Electronicsa. U drugom delu, studenti će sami moći da provere svoje znanje iz oblasti zavarivanja, kroz zadavanje parametara i uputstva robotima, koji će potom raditi po zadatim uputstvima.

Danu otvorenih vrata će prisustvovati i poslovni partneri ICM Electronicsa, koji su pokazali dodatno interesovanje za instaliranje robotskih ćelija u svoje proizvodne sisteme. Nedavno je u organizaciji ICM-a završen dvodnevi seminar za zavarivače pod nazivom “Savremene metode i tehnike zavarivanja”, na Fruškoj Gori,

Na Danu otvorenih vrata svi će biti u prilici da vide robotske ćelije za zavarivanje u akciji.