IT

ICM Electronics nominovan za investiciju godine

Novosadska kompanija ICM Electronics nominovana je za nagradu AUREA 2009 za Investiciju godine u 2008. Nagradu će dodeliti Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj, u ime poslovnog portala “eKapija”, 9. marta 2009. godine, u prostorijama Aerokluba.

Kriterijumi za dodelu nagrade bili su inovativnost, društvena korisnost i finasijska isplativost investicija u protekloj godini. Poslovno-investicioni portal eKapija pokrenuo je ovu akciju sa ciljem da se prikažu primeri inovativnih investicija u Srbiji u prošloj godini, koje su dobre za društvo i održivi rast srpske privrede, a ujedno i finansijski isplative.

Pored ICM Electronics, nominovano je još sedam kompanija: Metalac, Sto posto, Delta Agrar, NTIM Tehnologi, SFERA, Milinković Company, i Kuće Beodom, za razne projekte investicija koje su realizovali u 2008. godini.

Kompanija ICM Electronics je 27. februara otvorila prvu srpsku fabriku za proizvodnju robotskih linija, u Platičevu kod Rume. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja, koji je svečano otvorio fabriku, tom prilikom je izjavio da je u uslovima globalne finansijske krize svaka novootvorena fabrika herojski poduhvat, a posebno ako je reč o visokim tehnologijama. Ukazao je da će ICM zaposliti najkvalitetnij kadar, visokostručne inžinjere, što je pokazatelj velike društvene odgovornosti ove kompanije.

Cilj ICM Electronicsa je ne samo da postane lider u Srbiji, već i da najnovijim rešenjima proširi svoje poslovanje i na tržište zemalja u regionu, reči su Dragana Mićića, direktora kompanije ICM.

O pobedniku nagrade za inovativnost, odlučivao je šestočlani žiri, sastavljen od uglednih stručanjaka, predstavnika domaće i strane privrede, obrazovnih institucija, javne uprave i međunarodnih finansijskih institucija, dok su sedmi glas dali čitaoci “eKapije”, glasanjem putem interneta. Predsednik žirija je Ernst Bode, direktor Messer Tehnogas. Osim glavne nagrade, “eKapija” će dodeliti i dva specijalna priznanja, za inovativnost i društvenu korisnost projekata.

Leave a Reply