Događaji · IT

ICT nagrada Diskobolos pripala PTT-u za projekat implementacije SAP-a u saradnji sa kompanijom S&T Serbia

S&T Serbia je po drugi put dobila nagradu za projekat SAP implementacije, ovoga puta kao partner JP PTT Srbija.

Svečanom ceremonijom u hotelu Interkontinental, dodeljena su priznanja za najuspešnija ostvarenja zasnovana na korišćenju informacionih i komunikacionih tehnologija u svim sferama društvenog i privrednog života pre svega na nivou naše regije, ali i šire. Jedinstveni informatički savez Srbije, JISA, dodeljuje ovo prestižno priznanje kompanijama i organizacijama koje su dale poseban doprinos razvoju ICT društva u Srbiji i regionu.

Ceremoniju dodele Diskobolos-a, najvišeg priznanja JISA, otvorila je g-đa Jasna Matić ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije, a dodeli priznanja prisustvovali su predstavnici najviših tela Srbije, kao i predsednik CEPIS – Skupštine evropskih informatičkih asocijacija, gosp. Niko Schlamberger i drugi regionalni predstavnici privrednih komora i informatičkih asocijacija koji su učestvovali u radu ovogodišnjeg žirija.

Ove godine, u kategoriji “društvene delatnosti”, JP PTT Srbija je dobila nagradu za projekat SAP implementacije u saradnji sa kompanijama S&T i SAP. U projektu je korišćena ASAP metodologija, implementirani su svi potrebni moduli SAP sistema kao i interfejsi za integraciju sa tehnološko informacionim sistemom Preduzeća, što je omogućilo višestruko unapređenje poslovanja Pošte.
S&T Serbia je SAP partner sa najvećim mogućim rejtingom kod samog SAP-a (tzv. Gold status), a takav status je zaslužila dugogodišnjim iskustvom u implementaciji veoma složenih SAP projekata u Srbiji, a i u okruženju. S&T poseduje ekspertizu, kako u SAP konsaltingu, tako i u vođenju kompleksnih IT projekata, kao što je bio ovaj. Na realizaciji projektu je radio tim sastavljen od 25 visoko kvalifikovanih  konsultanata iz kompanije S&T i 48 stručnjaka iz JP PTT saobraćaja „Srbija“.
Budžet ovog projekta bio je značajno ispod budžeta sličnih projekata u okruženju, ako se uzme u obzir veličina kompanije i kompleksnost organizacione strukture poslovnih procesa. Ceo projekat implementacije izveden je sa optimalnim sredstvima i u efektivnom trajanju od 18 meseci, što je za projekat ovog obima izuzetno dobar rezultat.
Ovom implementacijom, kroz saradnju sa S&T Serbia, JP PTT saobraćaja „Srbija“ postala je prva Pošta u regionu sa implementiranim SAP softverskim rešenjem.

Leave a Reply