Događaji · IT

IDC IT Security RoadShow 2008

13. februara u beogradskom hotelu Hyatt analitičarska kuča IDC organizuje prvu konferenciju u ovoj godini  iz serije konferencija “Bezbednost računarskih sistema.

Rastuće usložnjavanje IT sistema i njihove bezbednosti prouzrokovalo je višestruke izazove za izvršne direktore i informatičke menadžere u regionu Centralne i Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (CEMA).

IDC-jeva serija konferencija “Bezbednost računarskih sistema” 2008. pomaže vam da odredite koje bezbednosno IT rešenje najviše odgovara Vašoj organizaciji. Ove godine podeljena je svaka konferenciju na dva dela sesije:

 • Jutarnja plenarna sesija; Tokom ove sesije posetioci stiču osnove za delovanje na polju bezbednosni sistema kroz neophodan pregled trendova u IT bezbednosti, razvoju tržišta u ovoj oblasti i posledicama sa kojima će se suočiti preduzeća koja nisu obezbedila svoje sisteme u dovoljnoj meri.
 • Popodnevne pojedinačne sesije: Tri ciljane sesije koje pokrivaju aktuelne teme iz oblasti zaštite IT sistema i omogućuju učesnicima da dobiju detaljne Informacije, potpuno prilagođene potrebama njihove organizacije.

IDC-jeva serija konferencija “Bezbednost računarskih sistema” (IT Security Roadshow) postala je sveopšte priznati godišnji događaj na kome izvršni direktori i informatički menadžeri dobijaju najnovije informacije o trendovima u bezbednosti sistema i upoznaju informatičke gurue i profesionalce iz te oblasti.

Rastuće usložnjavanje IT sistema i njihove bezbednosti prouzrokovalo je višestruke izazove za izvršne direktore i informatičke menadžere u regionu Centralne i Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (CEMA). Oni moraju da se suoče sa brojem pristupnih tačaka, konvergencijom komunikacionih tehnologija, ljudskim ponašanjem, rukovodiocima kompanije koji su još uvek na nivou antivirusnog softvera i zaštite sistema (firewalls), ograničenim sredstvima i nepromenjenim ili čak smanjenim budžetima. I dok osnove ostaju iste, izvršni direktori i informatički menadžeri takođe moraju da se bave i promenljivim metodama za pristup (authentication), dobro plaćenim kompanijskim agentima za špijunažu i sajber-teroristima, kao i da vode računa o prisustvu zaposlenih.

Ko bi trebalo da učestvuje

 • Glavni rukovodioci za bezbednost, direktori za sigurnost u preduzeću, izvršni direktori, tehnički direktori, rukovodioci za zaštitu IT sistema
 • Službenici za privatnost podataka, menadžeri za sigurnost računarskih mreža, menadžeri za serverske aplikacije
 • Menadžeri za zaštitu od virusa, praćenje elektronske pošte (email), VPN i 3A menadžeri

Predstavnici sledećih privrednih grana:

 • Bankarstvo i finansijske usluge
 • Transport, komunalne delatnosti i logistika
 • Telekomunikacije
 • Državna uprava i javna preduzeća
 • Proizvodnja
 • Trgovina

Leave a Reply