Događaji · IT

IDC Roadshow 2008 ponovo u Beogradu

Još jedna u nizu konferencija koje u regionu organizuje IT analitičarska kuća IDC dolazi u Beograd. U četvrtak, 24. aprila, u hotelu Hyatt Regency govoriće se o „vrućim“ IT temama – virtuelizaciji i „zelenim“ sistemima za smeštanje podataka (green datacenters).

Skup nazvan „Virtual Changes, Real Savings, Brighter Future“ počinje u 9:30, a ispred Microsofta, platinastog sponzora ove konferencije, govoriće Rajiv Arunkundram, menadžer zadužen za tehnologije virtuelizacije na svetskom nivou, koji u Beograd stiže direktno iz Microsoftove centrale u Redmondu, SAD.

On će govoriti o aktuelnim trendovima kada su tehnologije virtuelizacije u pitanju, kao i o Microsoftovoj strategiji upotrebe tehnika virtuelizacije na svim platformama, od stonih računara do složenih serverskih sistema. Fokus predavanja će biti na optimizacijama infrastrukture koje donose ove tehnologije, kao i na uštedama u energiji, kao nerazdvojnom elementu kreiranja tzv. „zelenih“ IT sistema. Predavanje Rajiva Arunkundrama pod nazivom „Integrated View to Virtualization“ počinje u 10:15, a nakon toga će biti na raspolaganju za dodatna pitanja novinara i 1:1 intervjue.

Leave a Reply