Događaji · IT · Telekomunikacije

Tigar iz Pirota potpisao ugovor sa kompanijom Algotech

Algotech će u korporaciji Tigar, jednoj od najvećih kompanija na srpskom tržištu, instalirati savremeni Avaya IP telefonski sistem, koji će olakšati i ubrzati komunikaciju na nivou cele korporacije, u zemlji i u inostranstvu.

Korporacija Tigar iz Pirota gradi nove pogone za proizvodnju gumene obuće i gumeno-tehničke robe, proizvoda od gumenog reciklata, energetske i infrastrukturne kapacitete kao i druge prateće objekte, a u sklopu ovog projekta je započeta modernizacija IT i telekomunikacionog sistema.

Algotech, prvi regionalni provajder rešenja za kontakt centre, će implementirati novi komunikacioni sistem u dve faze. U prvoj fazi projekta biće obezbeđena komunikacija na nivou svih poslovnih jedinica u Pirotu, a u drugoj fazi biće obezbeđena komunikacija na nivou korporacije u zemlji i u inostranstvu.

„ Naš plan je da proširimo proizvodne kapacitete u Pirotu, kao i prodajnu mrežu u Srbiji i drugim zemljama Balkana i Evrope, i zato nam je neophodno savremeno i pouzdano telekomunikaciono rešenje koje će omogućiti povezivanje svih delova kompanije Tigar, i biti značajna podrška poslovanju korporacije. Ovo unapređenje omogućiće našim zaposlenima uspešniji rad, a takođe, povećati efikasnost naše prodaje.“ rekao je Branislav Mitrović, izvršni direktor za investicije kompanije Tigar.

Osnovni cilj ovog projekta je da obezbedi zaposlenima savremenu, kvalitetnu i finansijski povoljnu komunikaciju. U tom smislu će biti instalirano 300 IP telefona nove generacije, a deo zaposlenih će dobiti i bežične lokale koji će funkcionisati preko sistema internih baznih stanica. Korišćenjem IP tehnologije biće omogućeno instaliranje lokala u bilo kom predstavništvu, ali i instaliranje IP DECT internih baznih stanica u prostorijama korporacije Tigar.

Svim zaposlenima će sistem govornih poruka (voice mail) biti integrisan sa elektronskom poštom, pa će preslušavanje poruka biti jednostavno s posla, a li i od kuće ili iz inostranstva. Svi zaposleni će, takođe, moći da primaju i šalju telefax poruke sa svojih računara.

„Moderni IP telefonski sistem će Tigru obezbediti konfornu komunikaciju kako u okviru same korporacije Tigar, tako i sa klijentima u zemlji i svetu. Sistem sa nekoliko stotina IP telefona je izabran kao tehnički i finansijski optimalan. Mobilnost u komunikaciji će biti obezbeđena internim sistemom bežične telefonije, a Softphone aplikacije će stvoriti uslove za sve popularniji rad od kuće.“ rekao je Zoran Došlić, direktor prodaje kompanije Algotech Srbija.

Leave a Reply