IT

Imenovan novi direktor kompanije Fujitsu Technology Solutions

Kompanija Fujitsu Technology Solutions objavila je da je Rolf Švirc (Rolf Schwirz) imenovan za njenog novog izvršnog direktora (Chief Executive Officer, CEO), koji će biti direktno podređen Ričardu Kristu (Richard Christou), višem izvršnom potpredsedniku korporacije Fujitsu Limited.

Rolf Schwirz

Švirc će u Fujitsu doći iz kompanije SAP, gde je trenutno na poziciji čelnika za razvijena tržišta u regionu Evrope Srednjeg istoka i Afrike. Pre SAP-a, Švirc je proveo 12 godina na različitim pozicijama u kompaniji Oracle, uključujući i mesto potpredsednika prodaje u Nemačkoj, direktora za skandinavske zemlje i Nemačku, i višeg potpredsednika za Zapadnu kontinentalnu Evropu. Karijeru je započeo 1983. kao konsultant za informacione sisteme, sa mnogobrojnim rukovodećim funkcijama u kompanijama Siemens Nixdorf i Siemens AG.

„Verujem da Rolf poseduje adekvatno iskustvo u oblastima proizvoda i usluga koje će kompaniji Fujitsu doneti dodatu vrednost i liderstvo,” prokomentarisao je Ričard Kristo, viši izvršni potpredsednik korporacije Fujitsu Limited.

Švirc će preuzeti svoju novu funkciju u kompaniji Fujitsu Technology Solutions najkasnije od novembra 2010.

Leave a Reply