IT

Imenovanja u poslovnom sistemu “TELEFONIJA”

Deveta skupština akcionara AD “Telefonija” nedavno je donela odluku o organizovanju ove kompanije kao akcionarske grupacije pod nazivom Poslovni sistem za inženjering i promet telekomunikacione opreme i usluga “Telefonija” a.d. U poslovnom sistemu su pored matične kompanije “Telefonija” i zavisna preduzeća “Beotel”, naš prvi internet provajder, “Gastel”, preduzeće za distribuciju gasa i “Telefonija – Brčko”, preduzeće koje svoju delatnost obavlja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.Nakon odluke  o organizovanju  ove kompanije kao poslovnog sistema, ovih dana  je novoizabrani  Upravni odbor  doneo prve konkretne odluke.

Za predsednika Poslovnog sistema “Telefonija” a.d. izabran je  dipl. inž. elektrotehnike Branimir Bošković, dosadašnji generalni direktor, koji je   ovom kompanijom rukovodio od 2000 godine. U proteklih osam godina “Telefonija” je  iz godine u godinu  ne samo povećavala prihode i dobit i utrostručila broj zaposlenih, već je i znatno proširila delatnost i uvećala kapital, izgradila novu poslovnu zgradu od 6.000 m2 u Kumodraškoj ulici u kojoj je objedinila poslovne procese, uspešno završila proces privatizacije i izašla na Beogradsku berzu.

Na upražnjeno mesto generalnog direktora izabran je dipl.inž. elektrotehnike Predrag Sofrenić, dosadašnji pomocnik generalnog direktora za telekomunikacije u “Telefoniji”.

Leave a Reply