Događaji · IT

IN2 i Corporate Planning donirali Ekonomskom fakultetu u Beogradu softver za operativno upravljanje vredan 30.000 Eur

Nakon početnih kontakata i dogovora s profesorima dr Draganom Đuričinom i dr Vladom Milićevićem, regionalna softverska kompanija IN2 etablirana u Srbiji u oblasti finansijske industrije, nastavnicima i saradnicima Ekonomskog fakulteta prezentovala je mogućnosti softvera Corporate Planner, namenjenog za operativno planiranje, analizu i izveštavanje. Proizvođač softvera je nemačka kompanija Corporate Planning iz Hamburga.

Pošto su se uverili u kvalitet softvera i prepoznali njegovu vrednost i aktuelnost i u procesu visokoškolske nastave, IN2 je Fakultetu donirao višekorisničke licence vredne 30.000 Eur. Softver će se koristiti u nastavi u okviru predmeta Upravljačko knjigovodstvo, kao i pri izradi diplomskih i master radova, te seminara na Ekonomskom fakultetu. Nastavnici i saradnici su posle instalacije prošli dvodnevnu obuku u toku koje su upoznati s mogućnostima softvera na nekoliko modela podataka i primera iz prakse. Instalaciju i obuku realizovali su konsultanti Anđelko Šušnjar i Damir Koprivica.
“Cilj ove akcije je da se studenti Fakulteta upoznaju sa modernim softverskim alatima koje koriste menadžeri kontrolinga uspešnih kompanija za planiranje, analizu i izveštavanje, a naročito prilikom izrade budžeta i praćenja njegove realizacije.” – istakao je profesor dr Vlade Milićević, prodekan za finansije i organizaciju.
“Odluka o donaciji proizašla je iz namere da se pomogne akademskoj zajednici Srbije, i posebno ovog renomiranog fakulteta, u osavremenjavanju nastave. Istovremeno, upoznavši se još na fakultetu sa savremenim alatima koje će koristiti u profesionalnoj praksi, mladi ekonomisti povećavaju i svoju konkurentnost i vrednost prilikom traženja prvih zaposlenja. Ako im u tome imalo pomognemo, bićemo izuzetno zadovoljni” istakao je mr Miroslav Savanović, direktor Predstavništva IN2 u Beogradu.
Rešenja kompanije Corporate Planning u edukativne svrhe koristi preko 30 evropskih fakulteta, a kao kvalitetan alat prepoznalo ga je preko 2800 kompanija koje ga koriste u svakodnevnom radu. Primena ovih alata moguća je u kompanijama bez obzira na veličinu ili vrstu industrije, u profitnim kao i u neprofitnim organizacijama.
Nakon ove donacije i povratnih informacija iz nastavne prakse od strane studenata i nastavnika i saradnka Fakulteta, IN2 planira da početkom zimskog semestra donira i licence za aplikaciju za strateško planiranje, Strategic Planner, iste kompanije koja bi se koristila u okviru predmeta Strateški menadžment.

Ako se saradnja pokaže uspešnom i obostrano korisnom moguće je i dalje proširivanje saradnje u smeru pružanja konsultantskih usluga potencijalnim kupcima ovih softvera ili organizovanja na Ekonomskom fakultetu referentnog centra za obuku korisnika ili pak korištenja Corporate Plannera u nekom od centara Ekonomskog fakulteta.

Leave a Reply