IT

Indijske IT kompanije zainteresovane za ulaganja u Crnoj Gori

Indijske kompanije za informacione i komunikacione tehnologije zainteresovane su za otvaranje svojih predstavništava u Crnoj Gori, saopštili su danas indijski ambasador u Podgorici Aja Svarup i šef Odsjeka za Zapadnu i Centralnu Evropu Ministarstva inostranih poslova te zemlje Rajes Nadan Prasad.

Oni su u Podgorici razgovarali sa pomoćnikom ministra za informaciono društvo, Radulom Novovićem, koji ih je, kako je saopšteno iz Ministarstva, informisao o planovima i ambicijama tog resora u narednom periodu, koji proizilaze iz Strategije razvoja informacionog društva do 2013. godine.

Svarup i Prasad su zainteresovani za projekte Ministarstva za informaciono društvo, veoma uvažavajući dostignuti stepen razvoja informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) u Crnoj Gori. Oni su predložili da se zajednički pronađu modeli konkretne saradnje u toj oblasti između Crne Gore i Indije.

– Indija je učinila prethodnih godina ogroman napredak na planu razvoja informacionih i komunikacionih tehnologija i vrlo je otvorena za saradnju sa predstavnicima crnogorskog ICT esnafa, naročito kad je u pitanju edukacija crnogorskog informatičkog potencijala. Takođe, oni su posebno istakli zainteresovanost indijskih ICT kompanija za otvaranje svojih predstavništava u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply