IT

Indijski Embassy group gradi informaciono-tehonološki park u Inđiji

Opština Inđija i kompanija “Embasi Tehzones” potpisale su danas u Inđiji sporazum o saradnji na razvoju informaciono tehnološkog parka, dok će ugovor o izgradnji biti potpisan u utorak 22.jula u 14 časova. Predviđeno je da se informaciono tehnološki park u Inđiji gradi na površini od 220 hektara, a “Embasi Grup” je najavila da su projekti srpske silikonske doline završeni i da će se u izgradnju krenuti nakasnije par meseci nakon potpisivanja ugovora. Ovo je prva ozbiljnija indijska investicija u Srbiji.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić je prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji istakao da je ovo jedan od najvažnijih projekata u poslednjih desetak godina u Srbiji.

“Objektivno kasnimo sa ovim poslom malo više od mesec dana. Razlozi su svima poznati, a to su izbori, koje smo imali nedavno u Srbiji. U skladu sa sporazumom koji smo potpisali prošle godine, bilo je predvođeno da krajem maja i početkom juna Embassy group dođe u posed zemljišta. Iako smo mi našu dokumentaciju i posao završili na vreme, nismo želeli neposredno pred same lokalne izbore iz političkih razloga i odgovornosti prema lokalnom parlamentu da stavljamo dva dana pred izbore jednu tako važnu odluku pred odbornike skupštine. Sačekali smo novi saziv Skupštine, koji je ispunio sve potrebne uslove, na prvoj sednici odmah posle kostituisanja i tako su se danas stekli uslovi da potpišemo ovaj sporazum, kojim se definišu obaveze Opštine Inđija i Embassy Tehzones d.o.o. Beograd, kao ćerke firme Embassy Groupa iz Bengalora, a sve u cilju bolje saradnje na projektu, koji će doneti mnogo Srbiji, Vojvodini i naročito Inđiji, rekao je predsednik Ješić.

Ugovor ispred „Embassy Tehzones“ potpisao je član borda direktora „Embassy Group“ Ramgopal Narayanan.

Leave a Reply