IT

Inđijski IT park startuje u julu

Gradnja “IT parka” u Inđiji, počinje za dvadesetak dana. U prvoj fazi će biti izgrađeno 25.000 kvadrata poslovnog prostora koji će zaposliti 2.500 ljudi. Vrednost ove investicije je oko 50 mil EUR, kaže za “Blic” Goran Ješić, predsednik opštine Inđija.

Gradnja “IT parka” u Inđiji najavljena je u septembru 2007. godine, ali je stopirana zbog krize. Investitor projekta je indijska kompanija “Embassy Group“, koja je svojevremeno najavila da će u periodu od pet godina ovde izgraditi 250.000 kvadrata poslovnog prostora u kome će biti zaposleno 25.000 radnika.

– Nedavno smo im izdali dozvolu za gradnju, i kamen temeljac treba da bude postavljen za 20 do 25 dana. Prva faza prema najavama investitora trebala bi da bude završena sledeće godine – kaže Ješić i dodaje da će na ovom prostoru raditi kompanije kao što su “Microsoft”, “IBM”, “Yahoo”, “HP”, “Fideli”…

U međuvremenu u Inđiji je otvoren Fakultet računarstva i automatike, kao odeljenje Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Studenti ovog fakulteta će po završetku školovanja posao naći upravo u nekoj od pomenutih kompanija. Ove godine fakultet prima 30 studenata na teret budžeta kao i 30 samofinansirajućih studenata. (blic)

Leave a Reply