Događaji · IT

INFOFEST 2010 u pripremi

Organizatori ovogodišnjeg INFOFEST-a su omogućili potencijalnim učesnicima Festivala, posebne finansijske povoljnosti za prijave izvršene do 01. avgusta 2010. godine. Beneficije se odnose na cene smještaja i umanjenu kotizaciju, a prvih 100 prijavljenih dobijaju i posebnu nagradu – vaučer za ugostiteljske usluge u budvanskim restoranima. I ove godine će organizator Festivala omogućiti da veća grupa studenata tematskih fakulteta, učestvuje na INFOFEST-u, bez kotizacione obaveze. Podgorička firma „doMEn“ je, kao i do sada, odlučila da bude pokrovitelj akcije „Studenti na INFOFEST-u“.

Javno preduzeće “Radio-difuzni centar” je deo ukupnog sistema komunikacija u Crnoj Gori, sa osnovnom delatnošću prenosa i emitovanja radio-difuznih signala, ali i sa kompetencijom održavanja celokupne emisione mreže na području Crne Gore. Prvo učešće ovog tehnološki važnog subjekta na INFOFEST-u će biti zanimljivo u kontekstu kompletiranja ukupne slike o crnogorskoj komunikacionoj i prenosnoj infrastrukturi.

Prijavljeni učesnici

I ove godine je beogradski MFC „Mikrokomerc“ prihvatio poziv Organizatora i potvrdio učešće na budvanskom ICT Festivalu. Biće to 17. nastup „Mikrokomerca“ na INFOFEST-u, ovog puta, u specijalnom statusu, u okviru programa „INFOFEST predstavlja“.

Renomirana članica korporacije Ericsson, zagrebački Ericsson Nikola Tesla, ponovo dolazi u Budvu, u specijalnom statusu, sa prezentacijom u programskoj formi „INFOFEST predstavlja“. Učesnici Festivala su već navikli na zanimljive i tehnološki intrigantne nastupe Zagrepčana, tako da se, i ove godine, na njihovoj prezentaciji, očekuje puna Kongresna sala u hotelu „Avala“.

Međunarodnu grupaciju za informatički inženjering IT Excellence će, i ove godine na INFOFEST-u, reprezentovati njena beogradska kompanija. Rezultati koje IT Excellence ostvaruje svakako će, i ove godine, biti u žiži njihovog nastupa u prezentacionom programu.

ASSECO SEE, jedna od vodećih kompanija u oblasti informacionih rešenja za finansijski sektor, potvrdila je učešće na ovogodišnjem Festivalu, u statusu ekskluzivnog učesnika. Pored kompanijske prezentacije, ASSECO će biti nosilac posebnog seminara o sinergijskim vezama razvoja bankarstva i ICT. Od nedavno, ASSECO SEE predstavlja jedinstveni brend koji objedinjava grupu renomiranih kompanija sa ovih prostora (Pexim, Antegra, CardInfo, Logos, …).

Podgorička kancelarija međunarodne grupe S&T će, na INFOFEST-u 2010 organizovati poseban program na temu „Budućnost informacionog društva“. Iz ove firme obećavaju učešće vrhunskih međunarodnih eksperata koji će govoriti o Cloud Computing-u, virtuelizaciji, interoperabilnosti, Social Computing-u, … ali i o uspešnim primerima projekata u domenu e-uprave.

Leave a Reply