IT

INFOFEST 2012 – nikada sadržajniji događaj

XIX Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2012 održaće se u Miločeru (Budva), od 30. septembra do 6. oktobra, pod sloganom „Trebaju nam mostovi“. Ovaj najznačajniji ICT skup u regionu okupiće više od hiljadu registrovanih učesnika. Biće to još dobra prilika za razmjenu iskustava i sticanje novih znanja u oblasti razvoja i primjene informaciono-komunikacionih tehnologija. Na Infofest-u učestvuju predstavnici velikih poslovnih sistema, državne i javne uprave, finansijskih instutucija i drugih privrednih sektora.

Program Festivala će biti izuzetno sadržajan. U izložbenim i prezentacionim formama predstaviće se svjetski tehnološki lideri (IBM, Oracle, SAP, Hewlett Packard, Ericsson NT…) i značajne ICT kompanije iz našeg regiona (Saga, Čikom, E-Smart, SBS, MFC „Mikrokomerc“, Asseco, MDS, Energodata …). Svoje uspješne IT projekte predstaviće nekoliko poslovnih sistema i državnih institucija (Centralna banka Crne Gore, JP PTT saobraćaja „Srbije“,MONSTAT, Pošta Crne Gore …).

U posebnom programu biće prezentirana uspješna rješenja u oblasti elektronske uprave, a realizovaće se i niz sadržaja vezanih sa unapređenjem informacionog društva i razvoja informatičke kulture.

Ključna programska novost ovogodišnjeg Infofest-a je međunarodno savjetovanje o dolazećim komunikacionim tehnologijama i radikalnim promjenama koje se očekuju u toj sferi (WECT 2012), uz učešće nekoliko renomiranih međunarodnih eksperata.

Na Infofest-u će se, deseti put za redom, održati Međunarodna konferencija regulatornih tijela u oblasti elektronskih komunikacija. Pošta Crne Gore će biti domaćin drugog Savjetovanja poštanskih uprava regiona sa temom „Od bajtova do biznisa“. Privredna komora Beograda će, na Infofest-u, biti nosilac sesije pod nazivom „Informacione tehnologije u kontekstu razvoja saobraćaja“. Prvi put će Infofest biti domaćin Regionalne ECDL konferencije o ulozi digitalne pismenosti u izgradnji društva znanja, a kompanija e-Smart Systems će voditi okrugli sto na temu „Kako protiv krize na ICT tržištu?“

Stručni odbor Festivala je odabrao 24 najbolja autorska rada koji će biti predstavljena u zvaničnom Festivalskom programu i publikovana u Katalogu.

Po pozivu Organizatora, uvodno izlaganje na ovogodišnjem Infofest-u održaće Dejan Cvetković, direktor Microsoft SEE za tehnologije. On će govoriti o implikacijama koje može imati striktna regulacija Interneta. Još nekoliko renomiranih stručnjaka će imati pozivna izlaganja u „Maestralu“.

Organizatori Infofest-a su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i konsultantska kompanije Biznis Link.

Leave a Reply