IT

Informaciona bezbednost na sajmu iSEC

Net++ technology učestvovao je na 2. međunarodnom Sajmu zaštite objekata, infrastrukture, lica i poslovanja, koji je održan na Beogradskom sajmu, od 2. do 5. novembra 2011., pod pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Bezbednost informacija i sprečavanje curenja podataka bile su teme kojima smo se predstavili u okviru sBIT programa. Problemi koji mogu nastati zbog gubitka intelektualne svojine i vrednih informacija su brojni. Oni mogu dovesti do gubitka novca, ugleda i poverenja, a time dovesti u pitanje i budućnost poslovanja. Osnovni nivoi informacione zaštite više nisu dovoljni, a sprečavanje gubitka podataka – Data Loss Prevention predstavlja stepenicu više u razvoju informatičke sigurnosti, jer obezbeđuje tri važna koraka za bezbednost informacija: identifikaciju važnih podataka, njihovo praćenje i najvažnije, sprečavanje gubitka podataka. Video o našem učešću na sajmu možete pogledati ovde.

U okviru sajma održano je i takmičenje iPUZZLE – CYBER SECURITY, na kom su se učesnici takmičili u pronalaženju bezbednosnih propusta na web sajtu. Takmičenje je trajalo od 2. do 5. novembra, a tri takmičara sa najboljim rezultatima dobili su nagrade.

Leave a Reply