E-servisi · IT

INFORMACIONI SISTEMI U ŠKOLAMA

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, posetila je osnovnu školu Jovan Miodragović, koja je prva od školi koja se priključila pilot projektu kompanije Intel za poboljšanje orazovanja kroz upotrebu prenosnog računara za svakog đaka. Nastavnik i direktor škole su tom prilikom upoznali ministarku Matić sa funkcionisanjem programa i načinom upotrebe računara na samoj nastavi.

“Izuzetno mi je drago da vidim zainteresovanost i spremnost mladih koji žele da upotrebljavaju računare ne samo na nastavi informatike, nego i u izučavanju drugih predmeta, jer jasno je da je to naša budućnost. Pozdravljam inicijativu profesorke Jelene Kardelon, koja je sve ovo zajedno sa Intelom i obezbedila. Jako je važno da na vreme oni najmlađi, na kojima svet ostaje, nauče kako da rukuju i kako da na najbolji način koriste informacione tenologije koje se menjaju iz dana u dan i nije ih lako pratiti“ istakla je ministarka Matić u poseti ovoj školi.

Ministarka se nada da će uspeh ovog projekta obezbediti da sve škole u Srbiji počnu da integrišu informacione i komunikacione tehnologije u svakodnevnu nastavu, izrazivši zadovoljstvo što tako velika kompanija kao Intel želi da sarađuje sa našom zemljom, posebno u oblasti naučnog istraživanja i obrazovanja.

Leave a Reply