Događaji · E-servisi · IT

Informaciono društvo i obrazovanje

Prvo zasedanje radne grupe „Informaciono društvo i obrazovanje“ Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji održaće se 23. decembra 2008. godine sa početkom u 10:00 sati, u Konferencijskoj sali Narodne banke Srbije (ulaz iz Svetozara Markovića 51), sa temom : „Implementacija eSEE Agende + instrument izgradnje informacionog društva u Srbiji u sklopu Procesa stabilizacije i pridruživanja EU“ Na prvom zasedanj uradne grupe govoriće:

* Nebojša Vasiljević, pomoćnik minista za telekomunikacije i informaciono društvo
* Milenko Ostojić, zamenik predsednika UO RATEL-a
* Marija Kujačić, rukovodilac grupe za razvoj uprave u Republičkom razvoju za informatiku i internet

Interni stručnjak Radne grupe Informaciono društvo i obrazovanje je Marijana Vidas Bubanja.

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NK EU) je jedinstveni projekat koji ima za cilj institucionalizaciju stalnog tela u okviru koga se vodi tematski strukturisana debata između predstavnika državne administracije, nevladinih organizacija, akademskih institucija, političara, stručnjaka i šire javnosti. Opšti cilj projekta je jačanje kapaciteta Srbije za proces evropskih integracija i stvaranje stalnog javnog debatnog foruma u Srbiji. NK EU deluje po principu partnerstva između sva tri sektora.

NK EU se sastoji od Predsedništva, Programskog saveta i osam Radnih grupa. Radne grupe, svojim Agendama, uglavnom prate pojedina poglavlja budućih pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

Leave a Reply