Događaji · IT · Razvoj aplikacija · Software

Informatička jesen u Novom Sadu u znaku Sinergije 08

Od 14. do 17. oktobra Master centar u Novom Sadu će biti mesto okupljanja IT profesionalaca iz celog regiona na osmoj po redu Microsoftovoj konferenciji Sinergija 08

Konferencijom za medije danas je zvanično najavljena Sinergija 08, najveća i najuglednija IT konferencija u regionu jugoistočne Evrope. Osma po redu Sinergija će biti održana od 14. do 17. oktobra u modernom prostoru Kongresnog centra „Master“ u Novom Sadu.

„Ove godine očekujemo obaranje svih rekorda, najpre po broju posetilaca kojih je na Sinergiji 07 bilo preko 1500. Spremili smo preko 100 predavanja raspoređenih u 13 tematskih celina, a imaćemo i veliki broj dodatnih sadržaja, među kojima bih izdvojio Sinergija EXPO, izložbeni prostor za naše partnere, koji ćemo otvoriti za širu javnost trećeg dana konferencije, u četvrtak 16. oktobra od 14:30 do 19 časova. Pored toga, obezbedićemo prostor i za učešće članova akademske zajednice na Sinergiji 08, čime ćemo stvoriti idealnu kombinaciju modernih tehnologija, uspešnog biznisa i naše budućnosti u jednoj konferenciji“, rekao je Nikola Mirčić, direktor konferencije Sinergija 08.

Na predavanjima posvećenim Microsoftovim proizvodima i tehnologijama značajno mesto će svakako zauzeti glavni novitet ove jeseni SQL Server 2008, kao i Windows Server 2008 i njegove mogućnosti virtuelizacije, a standardno veliki segment Sinergije zauzeće najpoznatiji Microsoftovi proizvodi: Windows Vista i Office System 2007. Pored toga, posetioci Sinergije 08 će od renomiranih predavača iz zemlje i inostranstva čuti mnoštvo korisnih informacija o primeni informacionih tehnologija u poslovanju, dok će vodeći domaći menadžeri predstaviti vezu između primene IT-ja i uspešnog poslovanja.

„Osim prilike da čuju nešto više o modernim informatičkim tokovima i proizvodima, učesnicima Sinergije 08 obezbedićemo priliku i da stečeno znanje isprobaju na konkretnim primerima. U posebnoj računarskoj laboratoriji organizovaćemo takmičenje pod nazivom „Hacking the Gate“ u kojem će se učesnici oprobati u pronalaženju ranjivosti Web lokacija. Pored nastavka prošlogodišnjeg hita, kursa Master of Deployment, organizovaćemo i Virtualization Boot Camp, radionicu u kojoj će polaznici imati priliku da pogledaju „žive“ demonstracije Microsoftovih virtuelizacionih tehnologija na kojima će počivati kompletna informatička infrastruktura Sinergije 08“, istakao je Vladimir Knežević, tehnički direktor konferencije.

Nakon napornog konferencijskog dana za učesnike će biti organizovane razne zabavne aktivnosti, među kojima se mogu izdvojiti takmičenje u jednom od najpopularnijih igračkih naslova za Xbox 360 – Rock Band, i već tradicionalno takmičenje u brzom sklapanju računara. Neće izostati ni Sinergija Internet radio, koji će i ove godine voditi doajen domaćeg IT novinarstva Zoran Modli, kao ni „Zdravo ćoše“ u kojem će učesnici Sinergije moći da uz rekreaciju osvoje vredne nagrade. Ovogodišnja Sinergija okupila je veliki broj partnera među informatičkim, ali i kompanijama iz drugih industrija. Tako će se pored svetskih i domaćih IT lidera kao što su BS Procesor, Comtrade Group, EMC, EPSON, Extreme, Intel, LimIT, RRC i Quest, među partnerima naći i Delta Sport, ExitServices, Lexus i Toyota.

Rok za prijavljivanje za konferenciju po povlašćenoj ceni od 29.000 dinara (plus PDV) ističe 21. septembra, a svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na Sinergiji 08 na Web lokaciji www.mssinergija.net, na kojoj mogu pronaći i sve dodatne informacije vezane za ovogodišnju konferenciju.

Leave a Reply