Događaji · IT

Infostud predavanje za kandidate za dobijanje VIP stipendija

Na poziv kompanije VIP mobile, Branislava Gajić, direktorka Infostuda, održala je 15. marta predavanje studentima koji se nalaze u poslednjem krugu selekcije za dobijanje stipendije koju odnedavno dodeljuje ova kompanija. Tema predavanja bila je osnivanje, razvoj i uspešno poslovanje Internet kompanije Infostud, kao i predstavljanje ličnog iskustva nekoga ko je kao vrlo mlad pokrenuo sopstveni posao i na svom primeru pokazao kako znanje, rad i zalaganje donose poslovni i lični uspeh. Cilj predavanja i samog konkursa za stipendije bio je da motiviše mlade ljude da kreativno razmišljaju i delaju, testiraju svoje radne sposobnosti i, što je najbitnije, započnu profesionalnu karijeru u oblasti telekomunikacija ovde u Srbiji.

Predavanju u hotelu Babe u okolini Beograda prisustvovalo je  40 studenata koji su prošli prethodne dve faze selekcije za  dobijanje jednogodišnje stipendije a posle predavanja bilo je i 15-ak pitanja za Branislavu Gajić.

Inače, Vip mobile je još u novembru pokrenuo projekat „Budi VIP student”, namenjen daljem usavršavanju budućih stručnjaka i lidera na tržištu telekomunikacija u Srbiji.

Pravo učešća na konkursu “Budi VIP student” imali su studenti završnih godina osnovnih (dodiplomskih) studija sa Ekonomskog, Elektrotehničkog, Matematičkog, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i srodnih fakulteta na državnim univerzitetima u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Da bi učestvovali u konkursu, trebalo je da ispune sledeće uslove: da su studenti završne godine osnovnih studija, da imaju prosek ocena 8 ili iznad, da poseduju odlično znanje engleskog jezika i rada na računaru.

Najboljih 20 studenata, koji prođu tri zahtevne faze selekcije, dobiće školarinu za prvu godinu nastavka studija na matičnim fakultetima, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, edukacione seminare u centrali mobilkom Austria grupe u Beču,  mentorstvo senior menadžera Vip mobile-a, posebna predavanja srpskih i gostujućih profesora iz inostranstva, kao i besplatne Vip mobilne telefone i SIM kartice.

Leave a Reply