IT

Infostud dobitnik nagrade VIRTUS za korporativnu filantropiju

Kompanija Infostud dobitnik je ovogodišnje nagrade VIRTUS za korporativnu filantropiju u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Ova tradicionalna godišnja nagrada dodeljuje se kompanijama i preduzećima koja su se istakla podržavši neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju a Infostudu je ova nagrada dodeljena za ukupan doprinos u oblasti zapošljavanja i obrazovanja u Srbiji. U svom obrazloženju, žiri je naročito istakao Infostudov projekat promovisanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom, akciju “Oceni put do posla” i konkurs za Najboljeg poslodavca 2008 godine. Osim ovih, Infostud je u svojoj kategoriji pobedio i na osnovu rezultata objavljivanja besplatnih stručnih brošura za zapošljavanje i vođenju timova u kriznim vremenima, kao i promovisanja koncepta neformalnog obrazovanja u gradovima Srbije.

Direktor i jedan od osnivača Infostuda, Stefan Salom, povodom dobijenog priznanja kaže:

„Od kad postojimo, mi u Infostudu se trudimo da nas rad ostavlja pozitivan efekat ne samo na nas, naše zaposlene i klijente, vec i na širu društvenu zajednicu. Jednostavno, verovali smo, i na moje lično zadovoljstvo, još uvek verujemo da se dobro dobrim vraća. Od samog početka radimo na tome da takav pogled na stvari ne ostane samo mrtvo slovo na papiru, nego nešto čime se rukovode svi naši zaposleni. Tek kasnije smo saznali da tako nešto ima i ime – društveno odgovorno poslovanje.Zbog svega toga, nagrada VIRTUS nam je posebno draga jer pokazuje da uspešno primenjujemo ono u šta verujemo i što smo sebi zacrtali”.

Žiri za dodelu ovogodišnje nagarde Virtus činili su Ivan Vejvoda, izvršni direktor Balkanskog fonda za demokratiju, Ana Firtel Vlajić, izvršna direktorka Saveta stranih investitora, Biljana Stepanović iz Business Info Group, Božidar Andrejić, urednik magazin Ekonom:east, Miloš Đajić, predsednik Društva za odnose sa javnošću i Snežana i Vlade Divac, osnivači humanitarne organizacije Divac.

Osim Infostudu, nagrada VIRTUS dodeljena je i RDP B92 za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, Eurobank EFG za doprinos u lokalnoj zajednici, Erste banci za podršku najinovativnijem projektu godine i Societe Generale banci za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora. Inače, u izboru je učestvovalo 46 kompanija i organizacija koje posluju u Srbiji koje su prijavile 49 projekata.

Priznanje VIRTUS, ove godine po treći put, dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) zahvaljujući finansijskoj pomoći USAID Programa za razvoj građanskog društva a koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC). Značajnu podršku u realizaciji nagrade pružila je i Fondacija braće Rokfeler, kao i brojni drugi partneri. Ovogodišnjoj dodeli nagrada 05.12. u Skupštini Srbije, prisustvovali su i specijalni gosti među kojima su se našli i Tomica Milosavljević, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Snežana Lakićević Stojačić, državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike, Troj Pederson, v.d. zamenika šefa misije Ambasade SAD u Beogradu, visoki predstavnik Delegacije Evropske komisije u Srbiji, kao i Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije

Leave a Reply