IT

InfoWorld Test Centar proglasio Sophos za pobednika na Endpoint Security grupnom testu

12. februara 2009. godine, InfoWorld Test Centar je dodelio nagradu Sophos Endpoint Security and Control rešenju za sjajne rezultate na nedavno sprovedenom endpoint security komparativnom testu.

InfoWorld Test Center je sproveo komparativni test proizvoda za endpoint sigurnost i to kompanija Symantec, McAfee, Sophos, Trend i Checkpoint. U testiranju endpoint sigurnosti  fokus je postavljen na sledeće kategorije: platform support, security features, i izveštavanje. Sophos Endpoint Security and Control je dobio najviše ocene.

Sophos Endpoint Security and Control je prevazišao očekivanja InfoWorld Test Centra, posebno sa Enterprise Console-om, koja sadrži jedinstvenu, automatizovanu konzolu za Windows, Mac, UNIX i Linux, i preko koje se može centralizovano upravljati anti-virus i client firewall zaštitom, sprečiti nedozvoljene upade, sprovoditi kontrola uređaja i aplikacija, kao i endpoint procena i kontrola.

“Administrativna konzola omogućava uvid u “zdravlje” kompletne kompanije. Prečice omogućavaju pristup specifičnim stavkama u okviru polisa brzo i jednostavno,” izjavila je Kejt Šulc, kritičar za InfoWorld Test Center. “Sviđa mi se ideja da mogu da upravljam mojom heterogenom kompanijom sa jedne konzole a da je pri svemu tome zaštita na vrhunskom, najvećem nivou.”

Zaključak InfoWorld Test Centra je da: “Sophos rešenje pruža izvanrednu client platform podršku uz osnovnu endopoint zaštitu. U isto vreme, veoma je jednostavno za administraciju. Odličan sistem izveštavanja je samo jedna od ključnih stvari koje su uticale na dobijanje najviših ocena na testu.”

Leave a Reply