IT

Intel Capital investira u Aldebaran Robotics

Intel Capital, globalna investiciona organizacija kompanije Intel, najavila je danas investiciju vrednu 13 miliona dolara u Aldebaran Robotics, vodeću evropsku kompaniju koja se bavi humanoidnom robotikom.

Kompanija Aldebaran Robotics trenutno proizvodi i prodaje napredne humanoidne robote fokusirane na obrazovanje, lične usluge i istraživanje tržišta. Njeni proizvodi kombinuju niz tehnologija za prepoznavanje lica i glasova, sa mogućnošću određivanja lokacije, na taj način obezbeđujući fleksibilnu platformu za razvoj aplikacija.

Dodatni fondovi koje će obezbediti Intel Capital igraju ključnu ulogu u omogućavanju kompaniji da razvije svoju ponudu proizvoda u dodatnim vertikalnim sektorima, kao što su zdravstvo i socijalna briga. Investicija će takođe pomoći kompaniji Aldebaran da pojednostavi proizvodnju i poveća svoje istraživačke i razvojene mogućnosti.

Komentarišući investiciju, Arvind Sodhani, predsednik organizacije Intel Capital i Intelov izvršni potpredsednik, izjavio je: „Čast nam je što smo u prilici da najavimo investiciju u Aldebaran. Rad kompanije Aldebaran u oblastima kao što su glasovne interakcije i video analitika zaista potvrđuju napredak napravljen u robotici i računarstvu. Robotika je već dugo oblast interesovanja jer koristi snagu računarstva da bi obogatila živote ljudi.”

Kristian Morales, generalni direktor Intela za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, izjavio je: „Tokom protekle decenije, Intel je sprovodio veliki broj istraživanja u zahtevnim oblastima poput pokreta u nestruktuiranom okruženju, procesuiranje pokreta i slike. Kroz rad sa kompanijom Aldebaran, nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da iskoristimo ovo znanje i kombinujemo ga sa inovativnim proizvodima kako bi se dobila jedinstvena i uzbudljiva rešenja u velikom broju različitih sektora.”

Da biste pogledali proizvode kompanije Aldebaran i njene mogućnosti, posetite:
http://www.aldebaran-robotics.com/en/gallery

Leave a Reply