IT

Intel nastavlja sa ulaganjima u korporativnu odgovornost

Intel Logo, RNBIntel je objavio  izvještaj o korporativnoj odgovornosti za 2008. godinu

Najnoviji izvještaj o korporacijskoj odgovornosti kompanije Intel Corporation opisuje načine na koje je Intel primenio svoju tehnologiju i stručna znanja na rešavanje ekoloških, društvenih i ekonomskih problema, te definiše nove dugoročne ciljeve kojima se podstiče stalan napredak. Idućih godina očekuje se da će suočavanje sa novim izazovima vezanima za inovaciju i rast biti Intelov strateški prioritet.

Izvještaj sadrži pismo Intelovog predsednika i generalnog direktora Paula Otellinija, u kom se opisuje Intelova odlučnost u pridržavanju načela korporaticne odgovornosti te se ističe da takav stav potiče još iz doba suosnivača Intela Gordona Moorea i njegove filozofije “ostvarivanja neostvarivog”.

Otellini u pismu naglašava i da je podsticanje zaposlenih na primenu tehnologije i stručnosti pri rešavanju ozbiljnih problema dobro za poslovanje, a ujedno čini dobro celom svetu.

“Usprkos današnjoj ekonomskoj krizi, Intelovo stajalište o korporativnoj odgovornosti nije se promenilo. U ovom izveštaju se za 2008. godinu ističe naš pozitivan učinak na lokalne zajednice i čitav svet”, izjavio je Michael Jacobson, Intelov direktor zadužen za korporativnu odgovornost. “U 2009. i kasnije vidimo još više prilika za učestvovanje Intela u razvoju rešenja za složene svetske probleme kao što su klimatske promene, savladavanje digitalnog jaza te pristup kvalitetnom obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti”.

Leave a Reply