IT

Intel planira proširenje istraživanja i razvoja u Evropi

IntelIntel Corporation najavio je otvaranje laboratorije Intel Open Lab u Münchenu. To će biti  prvi od dva evropska centra za inovacije osnovan radi podsticanja saradnje između Intela, informatičke industrije i akademskih krugova putem zajedničkih programa za istraživanje i inovacije.

Laboratorije bi trebalo da omoguće bolju sinergiju istraživanja i inovacija te da je pretvore u komercijalne prilike, ojačaju postojeće kompanije i otvorite prostor za osnivanje novih. Intel Open Lab Munich deo je nedavno predstavljenog projekta Intel Labs Europe (ILE).

Da bi se razvila evropska ekonomija utemeljena na znanju te povećala njena konkurentnost, važno je poboljšati obrazovanje, istraživanje i inovativnost. Kao tržišni predvodnik na području silicijumske tehnologije, Intel se oslanja na stalne inovacije, koje više nisu ograničene samo na jednu kompaniju, zemlju ili regiju. Jačanje istraživačkih partnerstava sa evropskom informatičkom industrijom i akademskim krugovima poboljšaće i evropsku i Intelovu konkurentnost.

Mnogi sektori koriste informacione i komunikacione tehnologije (ICT) kao temelj za razvoj i implementaciju svojih ideja u komercijalne svrhe. Informaciono-komunikacione inovacije kao što su Internet i sveprisutne bežične mreže oduvek su bile nadahnuće za usluge i proizvode koji menjaju svet, a tu će ulogu zadržati i u budućnosti.

Izazov leži u činjenici da sledeći inovativni model usluge ili korišćenja utemeljen na tim tehnologijama može doći iz kompanija za koje nikada pre nismo čuli, iz ekonomskih sektora koji još ni ne postoje ili sa mjesta od kojih to najmanje očekujemo.

Svrha Intel Open Laba u Münchenu je da pridonese otkrivanju i podsticanju razvoja ideja koje se temelje na informaciono-komunikacionim tehnologijama. Bez obzira na to hoće li istraživanje i razvoj koji će se iz tih ideja razviti provoditi Intel Labs Europe ili će se osmisliti istraživački programi u saradnji sa drugim kompanijama i akademskim krugovima, cilj je sa vremenom proširiti istraživanje i razvoj u Evropi.

Leave a Reply