E-servisi · IT

INTEL zainteresovan za Srbiju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić održali su sastanak sa delegacijom kompanije Intel, koju je predvodio predsednik te kompanije, gospodin Kreg Beret (Craig Barrett). Na ovom sastanku se razgovaralo o mogućnostima za poslovanje Intela u Srbiji.

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je ovom prilikom upoznao predstavnike najveće svetske kompanije za proizvodnju procesora sa Programom Vlade Srbije, koji sprovodi Ministarstvo ekonomije i SIEPA, a koji predviđa podsticaje za investitora iz oblasti elektronske i IT industrije. Program omogućava da investitor u oblasti istraživanja i razvoja od države dobije od 5 do 10.000 evra po novom radnom mestu za ulaganja, čija je minimalna vrednost 250.000 evra, a minimalan broj novih radnih mesta deset. Ministar Dinkić je posebno naglasio mogućnost participacije države u iznosu do četvrtine ulaganja za investicije od strateškog značaja za zemlju.

Na sastanku je izražena obostrana zainteresovanost za saradnju, pre svega u oblasti obrazovanja kao i naučno istraživačkog rada sa predstavnicima domaćih institucija.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, izrazila je zadovoljstvo što jedna tako velika kompanija kao Intel izrazila želju za saradnjom, posebno u oblasti naučnog istraživanja.

Leave a Reply