IT

Interconnector i HP potpisali ugovor vredan 46 miliona dolara

HP će unaprediti performanse i bezbednost, i smanjiti troškove IT okruženja kompanije Interconnector. HP je s Interconnectorom potpisao outsourcing ugovor vredan 46 miliona dolara koji obuhvata unapređivanje bezbednosti i pouzdanosti, kao i smanjivanje troškova IT okruženja britanske kompanije koja upravlja strateškim gasovodom između Velike Britanije i kontinentalne Evrope.

Ugovor, koji se odnosi na narednih deset godina, obuhvata čitav raspon HP-ovih proizvoda i usluga, uključujući rešenje za kreiranje dvostrukih računskih centara, te tehnologiju konvergentne infrastrukture projektovane tako da pruži visok nivo bezbednosti, dostupnosti i pouzdanosti.

“Očekujemo da će bolje performanse unaprediti iskustvo naših krajnjih korisnika, kao i vidljivost kvaliteta naših usluga, a procenjujemo i da će se IT troškovi smanjiti znatno više nego što bi se to desilo primenom nekog od alternativnih rešenja”, rekao je Terry Stephens, direktor IT službe kompanije Interconnector. “Odabrali smo HP zbog njihovog temeljnog razumevanja naših poslovnih potreba, kao i kompetitivne cene rešenja koje minimizuje naš rizik.”

Nove usluge će biti pokretane iz HP-ovog vrhunskog računskog centra u Wynyardu u Velikoj Britaniji, dok će kao rezervna lokacija služiti Interconnectorov računski centar u Zeebruggeu u Belgiji. Ugovor obuhvata kreiranje dvosturkog računskog centra, hosting web prezentacija, umrežavanje, usluge vezane za radna mesta, upravljanje uslugama, održavanje i razvoj aplikacija, zaštitu i oporavak u slučaju nesreće, kao i osvežavanje servera i storidža, transfer tehnologije i podršku tokom uvođenja novog sistema.

“Širina naše tehnologije, kao i sposobnosti vezane za računske centre i usluge, omogućavaju na da kompanijama kao što je Interconnector pomognemo da kreiraju Instant-On Enterprise okruženje. To će im omogućiti da inovacijama podstiču rast, da optimizacijom snižavaju troškove, kao i da upravljanje rizikom pretvore u svoju prednost”, rekao je Craig Wilson, potpredsednik HP-ove grupe za poslovne usluge za Veliku Britaniju i Irsku.

Leave a Reply