IT

Internet učionica, fonolaboratorija i kabinet za hemiju za đake u Lebanu

U okviru nastavka akcije [email protected], u četvrtak, 8. oktobra, svečano je otvorena internet učionica u OŠ ”Vuk Karadžić” u Lebanu!

Zahvaljujući kompaniji ComTrade, OŠ ”Vuk Karadžić” dobila je 15 računara, dok se Telekom Srbija pobrinuo za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka.

Akcija e-dukacij@! se nastavlja i sada zaista možemo da naglasimo da je naša kompanija obezbedila besplatan internet priključak za sve škole na području Niša i Leskovca, kao i u ostalim krajevima Srbije. Mnoge od njih dobile su i savremenu računarsku opremu. Zahvaljujemo kompaniji ComTrade koja je donacijom računara školi u Lebanu, obezbedila bolje uslove za sticanje informatičkog znanja. Nastojaćemo da i ubuduće, u saradnji sa drugim kompanijama, što većem broju škola u Srbiji obezbedimo potrebnu računarsku opremu kako bismo doprineli razvoju obrazovanja i društva u celini”, navela je gđa Milica Amidžić, direktor sektora za PR Telekoma Srbija a.d.

Đaci ove škole ovaj dan pamtiće i po otvaranju fonolaboratorije i kabineta za hemiju koji su opremljeni zahvaljujući donaciji Telekoma Srbija. Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša “>informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u sve osnovne i srednje škole u Srbiji, prikupljeno je 1015 računara, a donirano 650 u 95 škola širom Srbije.

Leave a Reply