Događaji · E-servisi · IT

IS DOS 2008

Dvanaesta konferencija IS DOS 2008 održana je 6. i 7. oktobra 2008 u Novom Sadu

Ovogodišnja e-Government konferencija imala je za cilj da predstavi tehnologije i rešenja koja mogu doprineti bržem razvoju elektronske uprave i mrežne infrastrukture u Srbiji, kroz kompanijske prezentacije, prezentacije realizovanih i aktuelnih projekata u javnom sektoru kao i trendova iz različitih sektora e-Governmenta.

Na Konferenciji poseban akcenat je stavljen na 4 ICT teme u javnim servisima, organizovane u 4 mini sesije – (trek-a).

IS DOS – Informacioni sistemi državnih organa Srbije (teme od zajedničkog interesa: Digitalni potpis, e-Procument, Računarske mreže, Zajedničke baze podataka i registri, GIS, e-finansije i sl.).

  • e-Health
  • e-Justice
  • e-lokalna uprava – Informacioni sistemi i komunikacije

Konferencija je namenjena predstavnicima ministarstava, predstavnicima organa javne uprave i lokalne samouprave, menadžerima i zaposlenima u kompanijama koje se bave razvojem i implementacijom e-Government sistema, telekomunikacionom sektoru, istraživačkom i obrazovnom sektoru, kao i drugim učesnicima u procesu izgradnje e-Governmenta.

Konferenciji su prisustvovali i kolege iz Sektora za IK – Republičkog geodetskog zavoda, predvođeni pomoćnikom direktora g-dinom Sašom Đurovićem.

Konferenciju su otvorili gospodin Dragutin Radosavljević, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i gospodin Boris Barjaktarović, državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo. Od interesantnijih radova izdvojili su se “Razvoj e-uprave kao ključni faktor razvoja državne uprave” Saša Pivalica, “Vlada bez papira“ mr Nebojša Vasiljević i “Razvoj infrastukture za e-upravu” Marko Ivančević.

Leave a Reply