IT

ISO regionalna radionica u Letoniji

Krajem maja i početkom juna u Rigi, u organizaciji međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO), održana je ISO Regionalna redionica o društvenoj odgovornosti i o primeni novog standarda ISO 26000

U radu ove regionalne radionice o društvenoj odgovornosti učestvovali su predstavnici iz 16 zemalja – iz regiona Zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija), Evropske unije (Litvanija, Letonija, Rumunija, Austrija) i centralne Azije (Rusija, Ukrajina, Azerbejdžan, Gruzija, Kazahstan, Uzbekistan). Potvrđeno je da je Srbija među najnaprednijim zemljama regiona i centralne Azije u pogledu primene društveno odgovornog poslovanja. Naime, Srbija je među retkim zemljama Evrope (izuzev visoko razvijenih), koja je samo 6 meseci posle objavljivanja novog standarda ISO 26000, krajem aprila publikovala srpsku verziju standarda SRPS ISO 26000.

Predstavnici Srbije na ovom međunarodnom događaju bili su Dušan Stokić iz PKS, član nacionalne Komisije za društvenu odgovornost i Ljubisav Jovičić, sekretar Komisije iz Instituta za standardizaciju Srbije. Oni su u posebnoj panel diskusiji, zajedno sa predstavnicima Litvanije, Letonije i Kazahstana, predstavili ključne rezultate o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji.

Leave a Reply