IT

Istraživanje kompanije Samsung o inteligentnim veš mašinama

Da li vam se nekad dogodilo da ne znate koji program na mašini za veš da odaberete, prosto jer niste sigurni koji od ponuđenih je najbolji za određeni materijal odeće? Ili ste nekad odabirom pogrešnog programa uništili omiljenu majicu? Niste jedini!

 

Devet od deset Evropljana koriste mašinu za pranje veša najmanje jednom nedeljno, dok trećina ljudi u Evropi neopranu odeću ostavlja u korpi za veš, jer nisu sigurni na koji način da je operu i kako da je ispravno održavaju. Ovo su rezultati istraživanja koje je sproveo tim iz kompanije Samsung, koji je dizajnirao poslednju generaciju veš mašine WW9000.

smart-ves-masine

Oštećenja na odeći su uglavnom uzrokovana nerazumevanjem palete različitih ciklusa pranja na veš mašinama, zbog čega se u proseku koriste samo dva različita ciklusa nedeljno (od ukupno 13). Evropljani najčešće biraju ciklus pranja na 40 stepeni (66 odsto ispitanika) i ciklus za brzo pranje (57 odsto ispitanika). Istraživanje je obuhvatilo pet evropskih zemalja, a više od polovine ispitanih građana reklo je da je doživelo da im mašina za veš uništi odeću, dok jedna od deset porodica navodi da ta šteta godišnje iznosi oko 120 evra.

 

Ovaj izveštaj pokazuje da Evropljani ulažu dosta novca u odeću, ali da ne znaju kako da je efikasno održavaju. Današnji život je ionako prepun žurbe, a dosadni kućni poslovi kao što je pranje veša treba da budu završeni brzo i lako, a odeća da bude u najboljem stanju. Zato je kompanija Samsung kreirala mašinu za veš WW9000, sa jednostavnim i intuitivnim tač ekranom koji korisnicima pruža brzo i lako automatsko biranje različitih programa i ciklusa pranja. Četiri pametne senzorske tehnologije detektuju podatke o vešu, kao što je količina i nivo zaprljanosti i na osnovu tih podataka biraju program za optimalno pranje. Ovim se smanjuje rizik da se uništi omiljena odeća ili da se oštete najosetljivije tkanine.

 

Iako je reč o rutinskom kućnom poslu pranja veša, to ne znači da je uvek jednostavan. Mnogi se ne snalaze najbolje sa brojnim ciklusima na veš mašinama i ne znaju koji da izaberu, tako da obično biraju jedan ili eventualno dva ciklusa. To znači da se neki specijalni komadi odeće nikada ni ne operu u veš mašini, dok se drugi oštete. Veš mašina WW9000 zato poseduje brojne inovativne funkcije koje pomažu da pranje i održavanje različitih tipova materijala uključujući vunu i teksas, bude brzo i jednostavno.

Leave a Reply