IT

IT alatke za moderno poslovanje

U Privrednoj komori Srbije održana je konferencija o alatima u modernom poslovanju, koju su organizovali Udruženje informatičke delatnosti PKS i najveći IT vendori. O korišćenju informatičke opreme i usluga u savremenom poslovanju govorila je Jelena Jovanović, sekretar Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Srbije.

Kako je naglasila, osnovnu uštedu u savremenom poslovanju čini korišćenje najnovijih tehnologija. Samo deset odsto firmi koristi bilo kakav oblik informacionih tehnologija u svom savremenom poslovanju, što nije iskorišćeno na adekvatan način. Iz tog razloga, učesnici konferencije su imali prilike da saznaju koja rešenja, proizvode i usluge mogu da pronađu na tržištu, kako bi poboljšali svoje poslovanje.

Ciljna publika današnje konferencije bila su preduzeća koja nisu u sektoru informaciono komunikacionih tehnologija, a svoja informatička rešenja i usluge za poboljšanje poslovanja predstavili su najveći IT vendori, kao što su HP, Microsoft, IDC i Gartner. Kako je istakla Jelena Jovanović, glavni cilj Konferencije je bila interaktivnost, odnosno osluškivanje potreba korisnika IT usluga i proizvoda, kao i ponuđena rešenja za probleme sa kojima se susreću u savremenom poslovanju.

Istaknuti stručnjaci iz ove oblasti pripremili su prezentacije o stanju informacionih tehnologija u Srbiji, o zamkama pri rastu kompanija, a predstavljena su i rešenja za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Leave a Reply