Događaji

4. Nordeus Hakaton okupio najbolje timove iz regiona u Beogradu

Nordeus, kompanija koji stoji iza igre “Top eleven – Be a football manager”, najpopularnije onlajn sportske igre na svetu, organizovala je četvrti po redu Nordeus Hakaton ovog vikenda. Gejming entuzijasti i developeri su imali šansu da razviju igru kroz samo 24 sata u Nordeus kancelariji u Beogradu.

Ukupno 11 timova iz Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije su se takmičili u brzinskom kreiranju najbolje igre na temu “Prikrivanje – igra na temu skrivanja i obmane”, koja je otkrivena na dan takmičenja. Učešće velikog broja entuzijasta iz celog regiona doprineo je da se Nordeus Hackathon 4 pozicionira kao prvi pravi internacionalni Hackathon koji je sada među najvažnijim Hackathonima u istočnoj Evropi. Svaki od timova je bio opremljen najmodernijim alatima, a stvoreni su i adekvatni uslovi za rad uz neograničenu količinu hrane, pića i grickalica.

Hakaton 273 Četvrti Nordeus hakaton okupio najbolje timove iz regiona u Beogradu

Zahvaljujući zaposlenima u Nordeusu, koji su odvojili vreme da se posvete i pomognu timovima koji se takmiče i tako obezbede sve što im je potrebno kako bi se se fokusiraju u potpunosti na kreiranje igre, atmosfera je bila jako prijatna. Nakon kreiranja igara timovi su ih prezentovali publici, kako u samim kancelarijama, tako i na zvaničnom Hackathon livestream-u koji je omogućio svima da prate dešavanja iz sata u sat. Nakon toga zvanični žiri na događaju je proveo tri sata u odlučivanju ko će biti pobednici ovogodišnjeg Hackathon-a, dok je publika na Facebook stranici glasala za njima omiljenu igru.

Hakaton 274 Četvrti Nordeus hakaton okupio najbolje timove iz regiona u Beogradu

Nagrada publike je otišla Edge timu iz Makedonije za njihovu interesantnu i originalnu “top down” igru pod nazivom “Hot Escape”. Edge tim je takođe osvojio i Gameplay nagradu i četiri para Razer slušalica uz Sony PS Vita konzole. Multimedia presentation nagrada je otišla Fus Ro Da timu iz Srbije i njihovoj igri Drekavac, koja je osigurala svakom članu tima po SteelSeries Apex tastaturu. Technical complexity nagrada je otišla timu Oceans Four iz Hrvatske i njihovoj igri Dron, koja im je donela i četiri Logitech G502 miša. Treća nagrada u ukupnom plasmanu i četiri nove Nintendo 3DS XL konzole su otišle S-team8 timu iz Srbije zahvaljujući igri Cheesenogood. Beer Pong tim iz Bugarske je osvojio drugo mesto i četiri Apple iPad Mini 3 tableta zahvaljujući njihovoj ambicioznoj igri Wanted. I na kraju prvo mesto i četiri PlayStation 4 konzole uz The Last Of Us pakete osvojio je tim Prime Time iz Bosne i Hercegovine sa svojom In Vino Veritas igrom u kojoj kontrolišete vampira sa problemom prekomerne konzumacije vina.

re Hakaton 2 0 Četvrti Nordeus hakaton okupio najbolje timove iz regiona u Beogradu

“Ponosni smo na još jednu uspešnu godinu tradicionalnog Nordeus Hackathona,” izjavio je Milan Đukić, PR menadžer u kompaniji Nordeus. “Svake godine Nordeus Hackathon brend postaje veći, bolji i jači. Ovaj Hackathon je prvi za koji možemo reći da je zaista internacionalnog karaktera zahvaljujući timovima iz celog regiona. Imali smo vise online gledalaca koji su pratili događaj nego ikada ranije i ovo je svakako najkvalitetniji Hackathon koji smo do sada organizovali. Nameravamo da idemo napred i unapredimo ovaj događaj još više sledeće godine kada će to biti već i mala godišnjica, pet godina Hackathona!”.

re Hakaton 108 0 Četvrti Nordeus hakaton okupio najbolje timove iz regiona u Beogradu

Svi zainteresovani mogu pogledati foto galeriju događaja, snimak livestream-a i čak uskoro preuzmu igre na zvaničnom sajtu Nordeus Hackathona: http://www.nordeushackathon.com/

Leave a Reply