Događaji

4. “Weekend Media Festival”

Od 23. do 25. septembra, u staroj fabrici duvana u Rovinju, održaće se četvrti “Weekend Media Festival”, manifestacija koja okuplja sve one koji se bave komunikacijama i prate trendove u medijima. Ove godine biće organizovan niz panela, diskusija, radionica, ali i neizostavna zabava.

Jay McGill, viši potpredsednik “Hearst Magazines International”, pričaće o fenomenima globalnih medijskih brendova poput You Tubea i Facebooka i kako se medijske kampanje prilagođavaju čestim i brzim promenama u svetu medija. James Whatley će dati odgovor na pitanje koliko se daleko čuje dobar glas. Direktor marketinga i bloger, James poslednjih godina radi za “100heads”, kompaniju iz Londona specijalizovanu za „word of mouth“ oglašavanje i korišćenje društvenih mreža i ostalih socijalnih medija. U svom predavanju predstaviće nam case studyje najuspešnijih kampanja iz ovog medija-miksa.

Galerija12+ je umetnički kreativni kolektiv osnovan 1988. čiji je krajnji cilj kreiranje jedinstvenog i vizuelno uzbudljivog iskustva, pomeranje granica medija i stvaranje promatraču „one of a kind“ vizuelnog događaja. Od video-mapiranja, 3Da i holograma kreativni direktor ovog kolektiva Dorijan Kolundžija i Mitar Marinović, direktor istraživanja i razvoja, pokazaće vam kako spojiti svetovno i virtuelno, i napraviti senzaciju našem glavnom kognitivnom čulu. Direktor festivala Tomo Ricov naglašava: “Weekend Media Festival” je originalan, zabavan, uzbudljiv. To sve nedostaje sličnim komunikacijskim i dizajnerskim događajima u Hrvatskoj i Srbiji. Festival postaje ne samo centralno mesto regionalnog okupljanja medijske i komunikacijske elite, nego i privrednika. Već ove godine na “Weekendu” će biti znatno više velikih regionalnih kompanija koje nisu iz medijske i komunikacijske industrije.”

Leave a Reply