Događaji

Akademski program [email protected] i osnivanje kragujevačkog Microsoft Student Tech Club-a

Samo pet dana nakon promocije u New York-u, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu je premijerno za Srbiju predstavljen novi operativni sistem Windows 7.

U okviru turneje [email protected], o najnovijim informacionim tehnologijama su govorili:
• Zoran Subić, Microsoft: Ko želi Windows 7 za poneti?
• BrainWave Team, Mašinski fakultet Kragujevac: Imagine Cup, Egipat
• Telekom Srbija
• Stanko Nikolić, SpiderLab: Microsoft Surface SDK

Predstavnici kompanije Microsoft su svim prisutnim studentima podelili besplatne kopije novog operativnog sistema, a studenti koji su pokazali najbolje poznavanje novih tehnologija su nagrađeni interesantnim poklonima.

Istog dana u prostorijama Instituta za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta svečano je otvoren Kragujevac Student Tech Club (Studentski tehnološki klub), čiji je cilj da na jednom mestu okupi talentovane studente Univerziteta u Kragujevcu, naklonjene Microsoft tehnologijama.

U okviru ovog kluba studenti će imati prilike da od iskusnih predavača saznaju najnovije informacije iz sveta Microsoft tehnologija i da to znanje realizuju kroz timski rad na interesantnim projektima.

Prilikom svečanog otvaranja, gospodin Zoran Subić je u ime kompanije Microsoft klubu poklonio veliki broj stručnih knjiga, a zatim je održao uvodno predavanje na temu .NET (“dot net”) tehnologija.

Leave a Reply