Događaji

Alati modernog poslovanja

U Privrednoj komori Srbije u petak održan je skup “Alati modernog poslovanja”, namenjen menadžerima u malim i srednjim preduzećima (SMB). Potreba za ovakvim načinom obraćanja sektoru malih i srednjih preduzeća proizašla je iz nedovoljnog korišćenja IT tehnologija u većini preduzeća ovog privrednog segmenta.

Tragajući za putevima izlaska iz recesije mnoge svetske kompanije su izlaz pronašle u primeni i korišćenju savremenih IT rešenja. U Srbiji je ovakav način savremenog poslovanja zastupljen tek u osnovnom obliku, zbog čega  je poslovanje malih i srednjih preduzeća na veoma niskom nivou.

Na skupu je su prikazana rešenja i iskustva iz kojih se vidi kako svaka firma, ma koliko bila mala, može da posluje kao bilo koja velika kompanija, da bude uspešna i konkurentna i da uveća svoj profit ukoliko na pametan način  koristi mogućnosti najsavremenijih tehnoloških rešenja.

Program skupa je sačinjen u saradnji sa vodećim dobavljačima informacionih tehnologija i usluga, organizacionih veština i finansijskih usluga na srpskom tržištu, a skup su podržali: Microsoft, HP, Gartner, IDC, Adižes SEE, Datalab, Dunav osiguranje i Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

 

Leave a Reply