Događaji

AMD Fusion Developer Samit

AMD je danas objavio listu istaknutih govornika kao i listu tema tehničkih sesija za inauguralni AMD Fusion Developer Samit (AFDS), koji će se održati u period od 13. do 16. Juna, 2011. u Mejdenbaur (Meydenbauer) Centru u Belivuu (Bellevue),Vašington (Washington).

Prezentacije glavnih tema u industriji biće održane od strane uvaženih industriskih eksperata iz AMD-a, ARM-a i Microsoft-a. U svojoj prezentaciji “Heterogeni Paralelizam u Microsoft-u” Erb Sater (Herb Sutter), Microsoft-ov glavni arhitekt na polju Maternjih Jezika, će prikazati dolazeće inovacije u pristupu heterogenim računarskim resursima za direktnu obradu reči u najpopularnijim maternjim jezicima na svetu.

Džem Dejvis (Jem Davies), čovek iz ARM-a i potpredsednik Tehnologije, Media Procesing Divizije, će održati prezentaciju o ARM-ovoj dugoj istoriji heterogenog računarstva, njihovim budućim strategijama, i ARM-movoj podršci industriskih standarda, uključujući i OpenCL™.

Samit će biti odtvoren i zatvoren prezentacijama AMD-ovih predstavnika. AMD-ov korporativni čovek, Fil Rodžers (Phil Rogers) će se baviti programerskim vodičem za Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove), a Erik Demers (Eric Demers), AMD-ov korporativni potpredsednik i izvršni tehnički direktor, za grafiku,će održati prezentaciju o hronološkoj evoluciji AMD-ovih grafičkih jezgara i govoriće o narednoj generaciiji AMD grafičkih tehnologija.

“Razvojni stručnjaci koje smo odabrali da svoje radove predstave na AFDS se nalaze u prvom planu programiranje naredne-generacije,i rade na iskorišćavanju pune procesorske snage heterogenih računarskih tehnologija,” kaže Mandžu Hegd (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD Fusion Experience Programa. “AMD Fusion Developer Samit je najbolje mesto za programere, akademiste i inovatore da sarađuju na unapređenju paralnog programiranja i industriskim standardima, tako pomažući ostatku programerske zajednice u shvatanju potencijala najnovijih računarskih metodologija,kako danas tako i u budućnosti.”

Tehnološek sesije, tutoriali, praktična laboratoriska predavanja i stručne prezentacije na AFDS-u pokriće širok spektar tema uključujući heterogeno i visoko-performansno računarstvo (HPC), naredne-generacije korisničke interfejse, alate za paralelno programiranje i industriski-standardne aplikaciske programerske interfejse (API-je) poput OpenCL™, OpenGL™, Java i Microsoft DirectCompute. Katalog Sesija za AMD Fusion Developer Samit sadrži više od 90 “u-detalje” tehnoloških sesija koje će održati industriski i akademski stučnjaci.

Predavači će biti predstavnici velikog spectra IT kompanija, univerziteta, vladinih organizacija. Teme sesija uključuju:
· Razvojni Alati
· Poslovno Računarstvo
· Visoko-Performansno Računarstvo
· Obrada Multimedije
· Profesionalna Grafika i Vizuelno Računarstvo
· Modeli Programiranja
· Sigurnost
· Korisnički Interfejs i Doživaljaj Medija

Programeri zainteresovani za najnovije alate u heterogenom računarstvu i obuku mogu se registrovati za AFDS na veb sajtu događaja i mogu iskoristiti specijalnu nisku cenu registracije od $300 za ovu inauguracionu godinu.

Leave a Reply