Događaji

ARHIV INFO 2011

Od 13. septembra do 16.septembra 2011. u Hotelu „OMORIKA“ na Tari održaće se stručni skup ARHIV INFO 2011, koji organizuje Udruženje korisnika arhivskih tehnologija, pod pokroviteljstvom ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Privredne komore Beograda, Privredne komore Srbije, JISA, uruženja E-razvoj i Evropske komore.

Cilj stručnog skupa „ARHIV INFO“ je podsticanje i razvoj informacionih tehnologija, unapređivanje znanja, razmena iskustava, prezentacije rešenja u oblasti arhiviranja i upravljanja dokumentima i podatcima. Te ciljeve ostvarujemo u saradnji sa, domaćim i inostranim partnerima i firmama, fakultetima, institutima, privrednim komorama, proizvođačima i korisnicima informacionih tehnologija.

Teme koje je definisala stručna radna grupa za ovogodišnji skup su: Sistemi za upravljanje sa dokumentima (RMS) i (DMS); Upravljanje sadržajem (CMS); Upravljanje tokovima dokumenata (WMS); E-arhive; Pristup informacijama; Sigurnost IS i informacija; Besprekidno poslovanje; Ocenjivanje kvaliteta softvera; hardvera i usluga; Nove tehnologije (sftverska i hardverska oprema).

Zakoni i standardi iz oblasti informacionih arhivskih tehnologija u Republici Srbiji; Primena elektronskog potpisivanja i vremenskog žigosanja dokumenata; Primena arhivskih tehnologija u oblasti zaštite kulturnih dobara; Standardizacija liste kategorija registraturskog materijala prema oblastima poslovanja. Arhivske tehnologije i cloud computing; Informacioni sistemi u e-zdravlju; Informacioni sistemi u eobrazovanju; Primena RFID tehnologije za praćenje i arhiviranje dokumenata; Usluge u arhiviranju dokumenata.

Leave a Reply