Događaji

ASUS 1156 Overclocking takmičenje

Poslednjih osam “dugih” nedelja trajalo je “ASUS 1156 Overklok takmičenje, koje je počelo 20. septembra, a uspešno se završilo 21. Novembra ove godine. Mnogi overklokeri širom sveta takmičili su se na nedeljnom nivou, gde su sa velikom željom prema pobedi podizali zastave svojih zemalja u sam vrh tabele. Takmičenje je bilo veoma zabavno i pre svega uspešno jer veliki broj takmičara mogao je da osvoji i bogate nagrade.

Nešto o takmičenju — ASUS 1156 Maximum QPI Link Frequency (prva nedelja)

Za ovo takmičenje, zadatak učesnika bio je da doguraju do granica maksimuma QPI klok. Prvih deset takmičara bez problema je probilo 5.5GHz, dok je prvi koji je vodio na listi bio korinik pod imenom serpens13 iz Irana, sa konačnim klokom od neverovatnih 5.7845GHz, što je u ovom trenutku ujedno i najbolji rezultat na svetu. Za probijanje ovog svetskog rekorda pomenuti korisnik koristio je ASUS TUF Series SABERTOOTH 55i matičnu ploču.

Na listi ispod možete videti rezultate za prvu nedelju:

Jedna od slika na kojoj se vidi sistem hlađenja baziran na tečnom azotu:

ASUS 1156 Lowest CPU Frequency (druga nedelja)

Druge nedelje radilo se na veoma interesantnom takmičenju, naime zadatak takmičara bio je da ostvare najnižu moguću frekvenciju samog proceosora. Vema čudan redolsed događaja doveo je do toga da su svi takmičari imali vrednost klok-a ispod 300MHz, gde je najbolji među svima user ExtremeOC iz Irana imao najbolju zableženu vrednost koja se zaustavila na 134MHz.

Na listi ispod možete videti rezultate za drugu nedelju:

Takmičari su koristili raznorazna egzotična hlađenja, da bi dostigli najmanju moguću brzinu. Druge mesto zadržao je user Brian na ASUS Maximus III Gene matičnoj ploči.

ASUS 1156 Maximum Base Clock Frequency (treća nedelja)

Treća nedelja je bila možda i najzanimljivija, jer su u pomenutoj nedelji takmičari imali zadatak da dosegnu maksimalni BCLK klok koristeći ASUS 1156 platformu. Probijanje 300MHz bilo je veoma lako, svakako sa Intel P55 ASUS baziranim matičnim pločama.

Na listi ispod možete videti rezultate za treću nedelju:

Korisnik Overclocker886 uspeo je da obori svetski rekord na Pentium G6950 procesoru, uz pomoć Maximus III Formula matične ploče.

ASUS 1156 Maximum Memory Speed (četvrta nedelja)

Četvrte nedelje radilo se na dostizanju maksimalnog kloka memorije na ASUS 1156 platformi. TOP pet overklokera bili su u mogućnosti da probiju neverovatnih 3.1GHz na ASUS Maximus III Formula i Maximus III Extreme modelima. Najbolji rezultat napavio je korisnik mat iz Austrije. Pomenuti krisnik bio je u mogućnosti da dosegne neverovatnih 3.26GHz uz pomoć Corsair memorije i ASUS Maximus III Formula matične ploče.

Na listi ispod možete videti rezultate za četvrtu nedelju:

Drugo mesto osvojio je korinik Hiwa sa klokom većim od 3GHz za DDR3 memoriju na Maximus III Formula matičnoj ploči.

Za postizanje ovog kloka memorije overkloker Hiwa dostavio je video snimak koji možete pogledati ispod.

Leave a Reply