Događaji

ASUS Gaming Festival

ASUS Gaming festival 2012. uspešno je završen u 18-tog novembra 2012-te. Kao što je bilo i očekivano, posećenost festivala je udvostručena u odnosu na prošlu godinu. Sa proširenjem na skoro ceo Dom omladine i novim igrama, dočekano je 54 ekipe, tačnije oko 300 učesnika samo za turnire na ASUS računarima i monitorima. Zvanični turniri su odigrani za: Counter Strike 1.6, Counter Strike: Global Offensive i Dota 2. Ako uzmemo u obzir i takmičare u ostalim igrama, taj broj se penje na ukupno 2500 takmičara. Festival je obišlo i oko 10000 posetilaca koji su došli da vide sajamski i izložbeni deo, kao i da prate takmičenja.

ASUS kao glavni sponzor imao je šta pokazati, pa su posetioci mogli da vide nove ploče iz ROG serije, nove Orion PRO i Vulcan Pro gejmerske slušalice, najbrži ruter na svetu pod oznakom RT-N66U, trenutno najbolji IPS monitor ponikao u ASUS kuhinji pod oznakom MX279H. Tu su bili i najbolji overklokeri našeg regiona, demonstrirajući silu i kvalitet ROG komponenti. Možda najveće iznenađenje bila je proba ekipe iz KGB-a, koja je po prvi put provala ASUS Vulcan slušalice sa ANC tehnologijom, tj. tehnologijom koja mutira ili ti utiša svaki šum ili zvuk nastao u okruženju, oko igrača, da li je to vika ili dreka ili muzika sve bi bilo redukovano, i samo bi se čuo zvuk iz igre. Na pitanje ASUS ljudi da li bi probali, i sa objašnjenjem, pa potom nevericom igrača, kako slušalice rade, usledila je demonstracija.

Priča je tekla ovako:

„Gospodine Marko (gejmer) postavite ASUS Vulcan slušalice na uši, pomerite prekidač koji uključuje ANC (Anti-Noise Cancelation) i krenite da igrate Counter Strike, vaš drug iza vas će početi blago da viče, kada ga budete čuli, jednostavno podignite ruku.“ Posle nekoliko minuta igranja, a potom i vike igračevog drugara, Marko se okrenuo i rekao „druže pa počni više da se dereš, nikako da te čujem“. Tu su svi počeli da se smeju, i svi su hteli da probaju nove ASUS Vulcan gejmerske slušalice.

Pobednici ove godine u igri Counter Strike 1.6 su tim TJM na trećem, iNation na drugom i BGDonLINE na prvom mestu. Njima su dodeljene novčane nagrade u vrednosti od 10.000, 20.000 i 45.000 RSD. U igri Counter Strike: Global Offensive, treće mesto je zauzeo tim GameAgents, drugo FTW, a prvo mesto tim PlayMore. Nagrade su bile čekovi na 15.000, 25.000 i 60.000 RSD. Prvo mesto u igri Dota 2 su očekivano osvojili Bajini Puleni, koji su dobili ček na 45.000 RSD, kao i robne nagrade od našeg sponzora, kompanije Dexy Co. U nedelju uveče, u saradnji sa generalnim sponzorom, kompanijom ASUS, organizovano je Free-For-All takmičenje u igri Counter Strike 1.6, gde je svako mogao da se takmiči i osvoji glavnu nagradu – 3D VG23AH ASUS monitor.

Pored zvaničnih turnira, na festivalu je bilo i takmičenja u sledećim igrama: Guitar Hero, Pro Evolution Soccer 2013, Yu Gi Oh!, Naseljenici Ostrva Katan, Magic the Gathering, Warhammer i Beyblade. ComputerLand i Tehnomanija su, pored velike pomoći, obezbedili i najnovije konzole koje su izložili na svojim štandovima, a koje su posetioci mogli da isprobaju na licu mesta uz neke od igara koje su trenutno najpopularnije. Na štandu kompanije Telekom Srbije, najmlađi gosti su mogli da isprobaju interaktivnu tablu za crtanje i da dobiju poklone, a ostali gosti su, zahvaljujući Telekomu, mogli da koriste internet u celom Domu omladine.

Leave a Reply